Lily Cole heeft een rubberen juwelenlijn ontworpen ten voordele van het Amazonewoud. Het Britse model wil met de opbrengst maar liefst één miljoen bomen redden. Dat schrijft The Telegraph.

Lily Cole is naast succesvol model ook fervent milieuactiviste. Zo is ze al reeds ambassadrice voor de milieuorganisatie Sky Rainforest Rescue en lanceert ze nu ook haar eigen duurzame sieradenlijn. De juwelen van haar nieuwe lijn zijn van handmatig geproduceerd rubber, afkomstig uit het regenwoud van Brazilië. Bovendien vloog het topmodel zelf naar Brazilië om de arbeiders te ontmoeten en om te zien hoe het rubberproces werkt.

Ecologisch verantwoorde juwelen

"Ik vond het eerst een vreemd idee, sieraden van rubber", zegt Cole tegen The Telegraph. "Maar we proberen manieren te vinden hoe we duurzaam rubber kunnen verkopen in het Verenigd Koninkrijk om op die manier het Amazonewoud beschermen te beschermen tegen ontbossing. Op dit moment is er op de markt geen onderscheid tussen wilde rubber en rubber afkomstig uit plantages", legt ze uit.

"Het kost meer om wilde rubber te produceren, want het is een arbeidsintensief en geen geïndustrialiseerde proces: lokale tappers moeten het bos in en de geschikte bomen uitkiezen. Veehouderij is belangrijker in het Brazilië, dus op dit moment is er niet genoeg interesse om aan duurzame rubberhandel te doen", aldus Lily Cole.

Model met principes
Cole ontwierp de juwelen zelf en haar favoriet stuk is een hanger in de vorm van een rozenkrans, alhoewel ze niet gelovig is. In het verleden poseerde ze vaak voor luxe juwelenmerken zoals Tiffany en De Beers, iets wat nu strookt met haar huidig engagement. "Vandaag bevind ik me in een positie waar ik kan poseren voor de merken die ik bewonder en die ik steun, vroeger was dat niet zo. Ik vind dat het grootste deel van de waarde in mijn leven niet komt van materiële dingen. Het is nog steeds een proces om mijn persoonlijke waarden te verzoenen met mijn werk. "

Lily Cole geeft ook toe dat ze haar koopgedrag aan het terugdringen is. Zo adviseert ze om biologische of lokale producten te kopen en is ze op zoek naar bedrijven die een groene economie te bevorderen. "Ken de kracht van uw geld. We moeten onze prioriteiten beter richten en nadenken over de manier waarop we werken met de mensen om ons heen. Liefdadigheid begint thuis en dat is belangrijk voor mij", verklaart het roodharige supermodel.

Lily's juwelen zijn verkrijgbaar op de website van stylistpick.com. De prijzen beginnen vanaf 11 euro en de volledige opbrengst gaat naar de milieuorganisaties Sky Rainforest en WWF die strijden voor de toekomst van het Amazonewoud. (AV)

Lily Cole heeft een rubberen juwelenlijn ontworpen ten voordele van het Amazonewoud. Het Britse model wil met de opbrengst maar liefst één miljoen bomen redden. Dat schrijft The Telegraph.Lily Cole is naast succesvol model ook fervent milieuactiviste. Zo is ze al reeds ambassadrice voor de milieuorganisatie Sky Rainforest Rescue en lanceert ze nu ook haar eigen duurzame sieradenlijn. De juwelen van haar nieuwe lijn zijn van handmatig geproduceerd rubber, afkomstig uit het regenwoud van Brazilië. Bovendien vloog het topmodel zelf naar Brazilië om de arbeiders te ontmoeten en om te zien hoe het rubberproces werkt. Ecologisch verantwoorde juwelen "Ik vond het eerst een vreemd idee, sieraden van rubber", zegt Cole tegen The Telegraph. "Maar we proberen manieren te vinden hoe we duurzaam rubber kunnen verkopen in het Verenigd Koninkrijk om op die manier het Amazonewoud beschermen te beschermen tegen ontbossing. Op dit moment is er op de markt geen onderscheid tussen wilde rubber en rubber afkomstig uit plantages", legt ze uit."Het kost meer om wilde rubber te produceren, want het is een arbeidsintensief en geen geïndustrialiseerde proces: lokale tappers moeten het bos in en de geschikte bomen uitkiezen. Veehouderij is belangrijker in het Brazilië, dus op dit moment is er niet genoeg interesse om aan duurzame rubberhandel te doen", aldus Lily Cole. Model met principes Cole ontwierp de juwelen zelf en haar favoriet stuk is een hanger in de vorm van een rozenkrans, alhoewel ze niet gelovig is. In het verleden poseerde ze vaak voor luxe juwelenmerken zoals Tiffany en De Beers, iets wat nu strookt met haar huidig engagement. "Vandaag bevind ik me in een positie waar ik kan poseren voor de merken die ik bewonder en die ik steun, vroeger was dat niet zo. Ik vind dat het grootste deel van de waarde in mijn leven niet komt van materiële dingen. Het is nog steeds een proces om mijn persoonlijke waarden te verzoenen met mijn werk. " Lily Cole geeft ook toe dat ze haar koopgedrag aan het terugdringen is. Zo adviseert ze om biologische of lokale producten te kopen en is ze op zoek naar bedrijven die een groene economie te bevorderen. "Ken de kracht van uw geld. We moeten onze prioriteiten beter richten en nadenken over de manier waarop we werken met de mensen om ons heen. Liefdadigheid begint thuis en dat is belangrijk voor mij", verklaart het roodharige supermodel. Lily's juwelen zijn verkrijgbaar op de website van stylistpick.com. De prijzen beginnen vanaf 11 euro en de volledige opbrengst gaat naar de milieuorganisaties Sky Rainforest en WWF die strijden voor de toekomst van het Amazonewoud. (AV)