Het Ocean Cleanup-project is erin geslaagd om 29 ton plastic afval uit de oceaan te vissen tijdens negen recente testen. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt. Het grote succes van de testmomenten wijst er volgens Ocean Cleanup erop dat het systeem werkt en klaar is voor grootschalig gebruik in de Grote Oceaan.

Enkele maanden nadat LN Knits haar Flagship store in de Leopoldstraat in Antwerpen sluit, opent het merk opnieuw een pop-up winkel LNPOPS op de IJzerenwaag in Antwerpen. 'Back to the roots', want een pop-up in Antwerpen is waar het allemaal mee begon voor het knitwearlabel in 2011.

Gevaccineerde buitenlandse reizigers zullen volgende maand naar Sydney in Australië kunnen vliegen zonder bij aankomst in quarantaine te hoeven. De staat New South Wales heeft aangekondigd dat ze de internationale grenzen zal heropenen, hoewel deze in de rest van het land gesloten blijven.

Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, heeft woensdag een nieuwe campagne gelanceerd tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag. '#WijGrijpenIn' moet met name jongeren en jongvolwassenen motiveren om op te treden als ze grensoverschrijdend gedrag vaststellen en hen ook helpen om dat op een effectieve manier te doen.

De luchthaven van het Spaanse eiland La Palma is donderdagochtend opnieuw gesloten vanwege een aswolk veroorzaakt door de uitbarsting van de vulkaan Cumbre Vieja. Dat heeft de uitbater van de Spaanse luchthaven Aena gemeld.

Het is nog meer dan twee maanden wachten voor kerst, maar toch gaan de diepgevroren kalkoenen in het Verenigd Koninkrijk al vlot over de toonbank. Dat zegt de topman van supermarktketen Tesco woensdag, in de marge van de presentatie van de halfjaarresultaten. Volgens hem ligt de vraag momenteel zo'n 10 procent hoger.

De Belgische varkenssector introduceert binnenkort een eigen dierenwelzijnslabel voor de kleinhandel. Dat label garandeert vlees dat geproduceerd volgens dierenwelzijnsnormen boven de wettelijke verplichtingen, zodat consumenten een bewustere keuze kunnen maken. Dat heeft de vzw Belpork, waarin verschillende organisaties uit de landbouw-, kleinhandel-, vlees-, en transportsector vertegenwoordigd zijn, woensdag aangekondigd in een persbericht.

Australië gaat zijn grenzen voor buitenlandse toeristen zeker niet voor 2022 openen. Buitenlanders kunnen sinds maart vorig jaar niet meer naar het land op vakantie. Het is nog niet duidelijk wanneer deze coronamaatregel wordt opgeheven.