Een Boeing 747 die destijds door Sabena werd gebruikt, eindigt, zonder vleugels, als sushirestaurant in de staat Arizona, in het zuidwesten van de Verenigde Staten, zo hebben websites gemeld die gespecialiseerd zijn in luchtvaart.

Plastic dat vorig jaar nog ronddreef op de Grote Oceaan, is omgevormd tot zonnebrillen. Ocean Cleanup, een Nederlands project dat de oceanen schoon wil maken, gaat die verkopen aan mensen die het doel een warm hart toedragen. Zo'n zonnebril kost 199 euro. Van de opbrengsten worden nieuwe schoonmaakacties in de wereldzeeën betaald.

In het allerheiligenweekend zetten 34 Belgische non-foodwinkelketens met de actie 'Bel Friday' het lokaalwinkelen in de kijker. De klant zal kunnen rekenen op attenties en promoties, zo deelden de initiatiefnemers vrijdag mee tijdens de voorstelling van de campagne.

Goed nieuws voor de producenten van groenteburgers, kipstuckjes en sojaschnitzels: ze hoeven geen alternatieve naam te verzinnen. Het Europees Parlement hakte het voorstel tot een verbod op vleesnamen voor vegetarische alternatieven in de pan.

De Belg heeft wat opgestoken van de lockdown in het voorjaar, lijkt het. In tegenstelling tot de Duitsers slaan we niet aan het hamsteren.

Nog maar eens een sector trekt aan de alarmbel over de impact van het coronavirus op hun activiteiten: de schoonheidssalons krijgen steeds minder klanten over de vloer.

Het Europees Parlement heeft bij de stemming over het gemeenschappelijke landbouwbeleid het 'doodvonnis van kleinere boerderijen en de natuur' getekend. Dat zegt de milieuorganisatie Greenpeace woensdagmorgen in een reactie. Greenpeace betreurt ook dat de stemming in het parlement ingaat tegen de Europese engagementen voor het klimaatbeleid, die eerder in de Green Deal werden overeengekomen.

Vanaf midden december wordt de nachttrein tussen Brussel en de Oostenrijkse stad Innsbruck afgeschaft. Er blijven wel nachttreinen rijden tussen Brussel en de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Voor het vijfde jaar op rij maakt Gault & Millau een selectie van de beste chocolatiers bekend in een nieuwe gids. Olivier Willems uit Oostende gaat lopen met de titel Chocolatier van het jaar 2021 in Vlaanderen. In Brussel is dat Laurent Gerbaud, in Wallonië Benoit Nihant.