Het is nog steeds onduidelijk wat de oorzaak is van de mysterieuze massale dood van olifanten in Botswana. De afgelopen weken zijn zeker 281 dode olifanten geteld in de Okavango-delta in het noordwesten van het land. Andere rapporten van dierenbeschermingsactivisten spreken zelfs van meer dan 350 kadavers.

Brussels Airport heeft in juli, de eerste maand van de zomervakantie, 525.000 passagiers verwelkomd. Sinds de hervatting van de niet-essentiële reizen op 15 juni is het aantal passagiers op Brussels Airport gestegen, al ligt dat aantal toch nog 80 procent lager dan in juli 2019.

De stad Brussel zoekt vijftien inwoners die willen leren hoe ze hun voedselverspilling in hun eigen keuken drastisch kunnen verminderen. In een opleiding zullen deze ambassadeurs tegen verspilling leren hoe waar ze producten best bewaren en hoe ze jaarlijks tot 400 euro kunnen besparen.

Sea Life Blankenberge biedt momenteel onderdak aan vier babyzeehonden. De gestrande dieren worden er verzorgd tot ze voldoende kracht hebben om dan weer vrijgelaten te worden.

Bellewaerde kreeg er de voorbije maand juli drie Europese bizonbaby's bij, een belangrijke worp voor het park en de bizonpopulatie in het algemeen.

Het huidige systeem van de kleurencodes voor reizen leidt tot frustratie bij zowel Belgische vakantiegangers als de Europese landen waarvan de code wijzigt. De aanpassing komt morgen op tafel tijdens de vergadering van federale expertengroep Celeval.

Het Nederlandse pretpark de Efteling is nu ook virtueel te bezoeken. Via een nieuw gratis platform voor familie en vrienden kan je er samen een daguitstap maken via internet.