Levi's, bekend van hun jeansproducten, heeft samen met label Liberty London gewerkt aan een lente/zomercollectie voor vrouwen. De stukken zijn een combinatie van klassieke Amerikaanse denim en de vrolijke stoffen met bloemenmotief van Liberty London. Speciaal voor deze collectie ontwierp Liberty London twee nieuwe bloemenmotieven. Dat schrijft de Britse Vogue.

Het is de eerste keer dat Levi's samenwerkt met een ander label voor het creëren van een vrouwencollectie. Het resultaat is een combinatie van het 'stoere' van jeans met het lieflijke van bloemenstoffen. "Het was een inspirerend creatief proces om de Amerikaanse jeans te combineren met de zachtheid van een Brits label. Dat zorgt voor vrouwelijkheid met een moderne toets", aldus Jenny Carlin, Levi's senior designer, aan de Britse Vogue.

De denim silhouetten werden gerecupereerd uit het rijke archief van het jeanslabel, waaronder enkele erg succesvolle ontwerpen van Levi's. Ook Liberty London ging in het eigen archief duiken en koos onder meer voor een bloemenprint uit de jaren veertig en een bloemenprint uit de jaren zeventig in een herwerkte versie weliswaar. In totaal bestaat de collectie uit 15 stukken, waaronder een herwerkte versie van de bekende Levi's short 501, een bustier top, vestjes, een boyfriend-jeans en een reeks van accessoires. Prijzen schommelen tussen de 80 en 250 euro.

"Werken met dit denimlabel heeft ervoor gezorgd dat we als stoffenlabel een heel nieuw publiek kunnen bereiken", zegt Ed Burstell, de managing director van Liberty London. "We zijn bijzonder trots dat we het eerste bedrijf zijn waarmee Levi's ooit een collectie heeft ontworpen en we kunnen niet wachten tot de collectie in de winkels ligt."

De collectie zal wereldwijd verkrijgbaar zijn in het begin van mei. Ook online kan je vanaf dan de bloemencollectie shoppen via de website van Liberty of Levi's. (LVR)

Levi's, bekend van hun jeansproducten, heeft samen met label Liberty London gewerkt aan een lente/zomercollectie voor vrouwen. De stukken zijn een combinatie van klassieke Amerikaanse denim en de vrolijke stoffen met bloemenmotief van Liberty London. Speciaal voor deze collectie ontwierp Liberty London twee nieuwe bloemenmotieven. Dat schrijft de Britse Vogue. Het is de eerste keer dat Levi's samenwerkt met een ander label voor het creëren van een vrouwencollectie. Het resultaat is een combinatie van het 'stoere' van jeans met het lieflijke van bloemenstoffen. "Het was een inspirerend creatief proces om de Amerikaanse jeans te combineren met de zachtheid van een Brits label. Dat zorgt voor vrouwelijkheid met een moderne toets", aldus Jenny Carlin, Levi's senior designer, aan de Britse Vogue. De denim silhouetten werden gerecupereerd uit het rijke archief van het jeanslabel, waaronder enkele erg succesvolle ontwerpen van Levi's. Ook Liberty London ging in het eigen archief duiken en koos onder meer voor een bloemenprint uit de jaren veertig en een bloemenprint uit de jaren zeventig in een herwerkte versie weliswaar. In totaal bestaat de collectie uit 15 stukken, waaronder een herwerkte versie van de bekende Levi's short 501, een bustier top, vestjes, een boyfriend-jeans en een reeks van accessoires. Prijzen schommelen tussen de 80 en 250 euro. "Werken met dit denimlabel heeft ervoor gezorgd dat we als stoffenlabel een heel nieuw publiek kunnen bereiken", zegt Ed Burstell, de managing director van Liberty London. "We zijn bijzonder trots dat we het eerste bedrijf zijn waarmee Levi's ooit een collectie heeft ontworpen en we kunnen niet wachten tot de collectie in de winkels ligt." De collectie zal wereldwijd verkrijgbaar zijn in het begin van mei. Ook online kan je vanaf dan de bloemencollectie shoppen via de website van Liberty of Levi's. (LVR)