Een nieuwe trend bereikt onze kleerkasten: schaars kleden is niet meer exclusief voor celebrities op de rode loper weggelegd. In Londen is in lingerie naar de disco gaan al 'gewoon'.

Dit meldt de lifestyle-website Womans Wear Daily. Om hun bericht te staven, grijpen ze naar de verkoop cijfers van de lingeriezaken van Selfridges in Londen. Daar verkochten ze de afgelopen maanden zeventig procent meer korsetten. Zo was bijvoorbeeld de nieuwe collectie korsetten van ontwerper Bordelle in 24 uur helemaal uit verkocht. Pittig detail is de prijs: €1.000 per stuk.

Op de catwalks is de trend al langer gespot. Modeontwerpster Stella McCartney maakte voor haar zomercollectie van 2008 een lijn waarin geen broekspijp te bespeuren was. Via Hollywood, en vooral dan door zangeressen Lady Gaga en Rihanna, begint de trend zich nu wereldwijd te verspreiden.

Hanne Vandevoorde

Een nieuwe trend bereikt onze kleerkasten: schaars kleden is niet meer exclusief voor celebrities op de rode loper weggelegd. In Londen is in lingerie naar de disco gaan al 'gewoon'. Dit meldt de lifestyle-website Womans Wear Daily. Om hun bericht te staven, grijpen ze naar de verkoop cijfers van de lingeriezaken van Selfridges in Londen. Daar verkochten ze de afgelopen maanden zeventig procent meer korsetten. Zo was bijvoorbeeld de nieuwe collectie korsetten van ontwerper Bordelle in 24 uur helemaal uit verkocht. Pittig detail is de prijs: €1.000 per stuk. Op de catwalks is de trend al langer gespot. Modeontwerpster Stella McCartney maakte voor haar zomercollectie van 2008 een lijn waarin geen broekspijp te bespeuren was. Via Hollywood, en vooral dan door zangeressen Lady Gaga en Rihanna, begint de trend zich nu wereldwijd te verspreiden. Hanne Vandevoorde