In 1958 opent Fransman Jacques Leonard een zaak in Parijs en stelt Daniel Tribouillard aan als ontwerper en artistiek directeur. In 1960 neemt Tribouillard een patent op een procedé om zijden tricot te bedrukken, in 1968 ontwerpt hij zijn eerste kledinglijn in zijden jersey. Tribouillard is een kunstenaar: op zijn vele verre reizen verzamelt hij exotische bloemen die dan in Lyon in twintig tot dertig kleurschakeringen op zijn creaties worden afgebeeld. Leonard is voor Frankrijk wat Pucci is voor Italië. In 1970 opent hij een exclusieve zaak in Parijs en in 1975 volgen er meerdere andere.

De jetset en de filmsterren krijgen niet genoeg van de dessins van Leonard. De bedrukte zijden stukken slaan ook enorm aan in het Oosten. In 1984 ontwerpt Tribouillard als eerste westerling een lijn Japanse kimono's. En dan gebeurt de meest onwaarschijnlijke verkoopsstunt: Leonard exporteert kimono's naar Japan! In 1992 start Leonard met een mannenlijn. In 1995 valt China voor de kleurige gebloemde collecties. In 1997 worden twee nieuwe zaken geopend in Macau en Bangkok.

Het ontwerpersechtpaar Michèle en Olivier Chatenet blazen gedurende enkele jaren wat nieuw leven in Leonard. Ook nu weer spelen kleurrijke bloemenmotieven een belangrijke rol. In de najaarscollectie 2003 verschijnen prints van grote lotussen en chrysanten op mantels, jasjes, mini-jurken, rokken en andere kledingstukken. Daniel Tribouillard brengt ondertussen een boek uit met prachtige bloemenmotieven: L'Art de Leonard.

Ook de Belgische Véronique Leroy ontwerpt gedurende verschillende seizoenen voor het huis. Momenteel is ze terug van even weggeweest. Er zijn meer dan 130 exclusieve Leonardwinkels over de wereld verspreid, plus een honderdtal shops in Japan waar zijden sjaals,parfum, serviezen, juwelen, lederen accessoires en kleding wordt verkocht. (GT)

www.leonardparis.com

In 1958 opent Fransman Jacques Leonard een zaak in Parijs en stelt Daniel Tribouillard aan als ontwerper en artistiek directeur. In 1960 neemt Tribouillard een patent op een procedé om zijden tricot te bedrukken, in 1968 ontwerpt hij zijn eerste kledinglijn in zijden jersey. Tribouillard is een kunstenaar: op zijn vele verre reizen verzamelt hij exotische bloemen die dan in Lyon in twintig tot dertig kleurschakeringen op zijn creaties worden afgebeeld. Leonard is voor Frankrijk wat Pucci is voor Italië. In 1970 opent hij een exclusieve zaak in Parijs en in 1975 volgen er meerdere andere.De jetset en de filmsterren krijgen niet genoeg van de dessins van Leonard. De bedrukte zijden stukken slaan ook enorm aan in het Oosten. In 1984 ontwerpt Tribouillard als eerste westerling een lijn Japanse kimono's. En dan gebeurt de meest onwaarschijnlijke verkoopsstunt: Leonard exporteert kimono's naar Japan! In 1992 start Leonard met een mannenlijn. In 1995 valt China voor de kleurige gebloemde collecties. In 1997 worden twee nieuwe zaken geopend in Macau en Bangkok.Het ontwerpersechtpaar Michèle en Olivier Chatenet blazen gedurende enkele jaren wat nieuw leven in Leonard. Ook nu weer spelen kleurrijke bloemenmotieven een belangrijke rol. In de najaarscollectie 2003 verschijnen prints van grote lotussen en chrysanten op mantels, jasjes, mini-jurken, rokken en andere kledingstukken. Daniel Tribouillard brengt ondertussen een boek uit met prachtige bloemenmotieven: L'Art de Leonard.Ook de Belgische Véronique Leroy ontwerpt gedurende verschillende seizoenen voor het huis. Momenteel is ze terug van even weggeweest. Er zijn meer dan 130 exclusieve Leonardwinkels over de wereld verspreid, plus een honderdtal shops in Japan waar zijden sjaals,parfum, serviezen, juwelen, lederen accessoires en kleding wordt verkocht. (GT) www.leonardparis.com