Begin deze maand kondigden we het vertrek van de Belgische Véroniqe Leroy aan bij modehuis Léonard na een samenwerking van 7 jaar. De nieuwe creatief directeur is nu bekend: de jonge en getalenteerde Maxime Simoens.

In afwachting van zijn eerste collectie voor Léonard (herfst/winter 2012-2013), stellen wij de veelbelovende ontwerper aan u voor.

Naam. Maxime Simoens.

Leeftijd. 26 jaar.

Oorsprong. Frankrijk.

De openbaring. In 2001, tijdens de uitzending van een concert van Madonna, met kostuums (en wereldbekende puntbeha) ontworpen door Jean Paul Gaultier.

Achtergrond. Afgestudeerd aan de Chambre Syndicale de la Couture in Parijs. Gewerkt bij Elie Saab, Jean Paul Gaultier (accessoires), Christion Dior (borduurwerk) en Balenciaga (prints en borduurwerk). Na zijn deelname aan het Internationale Modefestival van Hyères in 2009, lanceerde hij zijn eigen merk.

Zijn muze. Actrice Mélanie Laurent. "Voor haar gevoelige, maar doelgerichte kant"

Catherine Pleeck / Valerie_S_/Vincent Fobelets

Begin deze maand kondigden we het vertrek van de Belgische Véroniqe Leroy aan bij modehuis Léonard na een samenwerking van 7 jaar. De nieuwe creatief directeur is nu bekend: de jonge en getalenteerde Maxime Simoens. In afwachting van zijn eerste collectie voor Léonard (herfst/winter 2012-2013), stellen wij de veelbelovende ontwerper aan u voor. Naam. Maxime Simoens. Leeftijd. 26 jaar. Oorsprong. Frankrijk. De openbaring. In 2001, tijdens de uitzending van een concert van Madonna, met kostuums (en wereldbekende puntbeha) ontworpen door Jean Paul Gaultier. Achtergrond. Afgestudeerd aan de Chambre Syndicale de la Couture in Parijs. Gewerkt bij Elie Saab, Jean Paul Gaultier (accessoires), Christion Dior (borduurwerk) en Balenciaga (prints en borduurwerk). Na zijn deelname aan het Internationale Modefestival van Hyères in 2009, lanceerde hij zijn eigen merk. Zijn muze. Actrice Mélanie Laurent. "Voor haar gevoelige, maar doelgerichte kant" Catherine Pleeck / Valerie_S_/Vincent Fobelets