"Bill Cunningham toverde modefotografie om tot zijn eigen project van culturele antropologie in de straten van New York. Hij maakte zo de kroniek van de steeds veranderde sociale scène van een tijdperk voor de New York Times, door zijn ijverig observerende lens te richten op wat mensen dragen -stijlvol, flamboyant of gewoon opmerkelijk", aldus de Amerikaanse krant.

Cunningham was zo'n groot fenomeen geworden in New York, dat hij in 2009 zelfs werd uitgeroepen tot levend monument. Hij was dan ook gemakkelijk te herkennen, aangezien hij rondreed met zijn fiets in Midtown, waar hij het grootste deel van zijn foto's trok. Hij droeg steevast een blauw werkmanshemd, een khaki broek en zwarte sneakers, met zijn 35-millimetercamera rond zijn nek. "Niets ontsnapte aan zijn blik: geen enkel buideltasje, Birkin-tas, houthakkershemd of fluorescerende wielrennersbroek", aldus New York Times.

In 2008 trok Cunningham naar Parijs, waar hij het Legioen van Eer kreeg, de belangrijkste Franse nationale onderscheiding. In New York werd hij gevierd in modewinkel Bergdorf Goodman, waar een levensgrote mannequin van de man voor het raam werd geïnstalleerd. (Belga)

"Bill Cunningham toverde modefotografie om tot zijn eigen project van culturele antropologie in de straten van New York. Hij maakte zo de kroniek van de steeds veranderde sociale scène van een tijdperk voor de New York Times, door zijn ijverig observerende lens te richten op wat mensen dragen -stijlvol, flamboyant of gewoon opmerkelijk", aldus de Amerikaanse krant. Cunningham was zo'n groot fenomeen geworden in New York, dat hij in 2009 zelfs werd uitgeroepen tot levend monument. Hij was dan ook gemakkelijk te herkennen, aangezien hij rondreed met zijn fiets in Midtown, waar hij het grootste deel van zijn foto's trok. Hij droeg steevast een blauw werkmanshemd, een khaki broek en zwarte sneakers, met zijn 35-millimetercamera rond zijn nek. "Niets ontsnapte aan zijn blik: geen enkel buideltasje, Birkin-tas, houthakkershemd of fluorescerende wielrennersbroek", aldus New York Times. In 2008 trok Cunningham naar Parijs, waar hij het Legioen van Eer kreeg, de belangrijkste Franse nationale onderscheiding. In New York werd hij gevierd in modewinkel Bergdorf Goodman, waar een levensgrote mannequin van de man voor het raam werd geïnstalleerd. (Belga)