Met het innovatieve modeconcept Lease a Jeans wil het Nederlandse merk Mud Jeans duurzame mode voor iedereen betaalbaar maken.

Nu de kledingindustrie steeds hogere afvalbergen veroorzaakt en de economische crisis nog lang niet aan zijn einde toe is, dringen nieuwe businessmodellen zich op. Dat bracht het kledingmerk Mud Jeans ertoe om 'Lease a Jeans' op te starten. Het concept bestaat erin dat je een jeans kunt huren op lange termijn.

Concept

Lease a Jeans gaat als volgt te werk:

Stap 1: Kies de jeans die bij jou past. (de jeans is verkrijgbaar in een heren- en damesmodel in drie washings)

Stap 2: Betaal eenmalig 20 euro.

Stap 3: Betaal een jaar lang maandelijks een bedrag van 5 euro.

Stap 4: Na 12 maanden maak je een keuze uit drie opties:

1. Stuur de jeans terug naar Mud Jeans.

2. Ruil de jeans om voor een nieuw model, betaal 7,5 euro switchkosten en daarna opnieuw 5 euro per maand.

3. Betaal nog vier extra maanden 5 euro en draag daarna de broek zolang je wil. Wil je de broek alsnog inleveren, krijg je 20 euro korting op de volgende aankoop.

Betaalbare duurzaamheid

'Lease a Jeans' is niet alleen betaalbaar maar ook duurzaam, want alle broeken worden opnieuw gerecycleerd. Zo creëert het modemerk een jeans die gemaakt is van biologisch katoen, gerecycleerde plastieken flessen en andere duurzame materialen. Bovendien wil Mud Jeans alleen maar werken met bedrijven die hun medewerkers op een eerlijke en menswaardige manier behandelen. Goed om weten: als er een scheur of gat in de broek komt, kan de klant rekenen op een gratis reparatieservice gedurende de leaseperiode.

De consument kiest

Het concept staat in fel contrast met het model van grote modeketens waarbij trends elkaar vliegensvlug opvolgen en je zo aan een lage prijs regelmatig een berg kledingstukken aanschaffen. Mud Jeans speelt daarentegen in op de ecologisch bewuste trend waarin het kunnen gebruiken van producten belangrijker wordt dan het daadwerkelijk bezitten ervan. De keuze is aan de consument.

Geïnteresseerden kunnen terecht in de Mud Jeans Store in Gent - de eerste winkel die het concept uitprobeerde in België - en Anders Getint in Leuven.

(AC)

Meer info: www.mudjeans.be

Mud Jeans Store, Walpoortstraat 20, Gent.

Anders Getint, Diestsestraat 148, Leuven.

Met het innovatieve modeconcept Lease a Jeans wil het Nederlandse merk Mud Jeans duurzame mode voor iedereen betaalbaar maken. Nu de kledingindustrie steeds hogere afvalbergen veroorzaakt en de economische crisis nog lang niet aan zijn einde toe is, dringen nieuwe businessmodellen zich op. Dat bracht het kledingmerk Mud Jeans ertoe om 'Lease a Jeans' op te starten. Het concept bestaat erin dat je een jeans kunt huren op lange termijn. Concept Lease a Jeans gaat als volgt te werk:Stap 1: Kies de jeans die bij jou past. (de jeans is verkrijgbaar in een heren- en damesmodel in drie washings)Stap 2: Betaal eenmalig 20 euro.Stap 3: Betaal een jaar lang maandelijks een bedrag van 5 euro.Stap 4: Na 12 maanden maak je een keuze uit drie opties: 1. Stuur de jeans terug naar Mud Jeans. 2. Ruil de jeans om voor een nieuw model, betaal 7,5 euro switchkosten en daarna opnieuw 5 euro per maand. 3. Betaal nog vier extra maanden 5 euro en draag daarna de broek zolang je wil. Wil je de broek alsnog inleveren, krijg je 20 euro korting op de volgende aankoop.Betaalbare duurzaamheid 'Lease a Jeans' is niet alleen betaalbaar maar ook duurzaam, want alle broeken worden opnieuw gerecycleerd. Zo creëert het modemerk een jeans die gemaakt is van biologisch katoen, gerecycleerde plastieken flessen en andere duurzame materialen. Bovendien wil Mud Jeans alleen maar werken met bedrijven die hun medewerkers op een eerlijke en menswaardige manier behandelen. Goed om weten: als er een scheur of gat in de broek komt, kan de klant rekenen op een gratis reparatieservice gedurende de leaseperiode.De consument kiest Het concept staat in fel contrast met het model van grote modeketens waarbij trends elkaar vliegensvlug opvolgen en je zo aan een lage prijs regelmatig een berg kledingstukken aanschaffen. Mud Jeans speelt daarentegen in op de ecologisch bewuste trend waarin het kunnen gebruiken van producten belangrijker wordt dan het daadwerkelijk bezitten ervan. De keuze is aan de consument. Geïnteresseerden kunnen terecht in de Mud Jeans Store in Gent - de eerste winkel die het concept uitprobeerde in België - en Anders Getint in Leuven. (AC) Meer info: www.mudjeans.be Mud Jeans Store, Walpoortstraat 20, Gent. Anders Getint, Diestsestraat 148, Leuven.