Jeansmerk Lee Cooper viert precies vandaag, de openingsdag van de Olympische Spelen in Peking, zijn honderdste verjaardag. Het label kon zich dan ook geen mooier verjaardagscadeau wensen dan het kleden van de Britse Olympische ploeg en het resultaat onthullen op deze speciale 08/08/08.

Zwemmer Mark Foster, vijfkampster Katy Livingston en turner Louis Smith stelden het tenue voor. Voor de officiÃ"le recepties kregen ze een formele look: witte blazers met blauwe knopen en rode accenten, de kleuren van de Union Flag. De mannelijke verdedigers van de Britse eer in Peking combineren dat met een donkerblauwe broek, hun vrouwelijke collega's met dito rok. Op de openings-en slotceremonie kunnen ze een comfortabeler denim pak aantrekken. Lee Cooper gebruikte textiel dat aangepast is aan het warme en vochtige klimaat van China.

Voor het vieren van zijn eeuwfeest werkte het onverslijtbare label ook samen met diverse artiesten, zoals Jean-Charles De Castelbajac, Jade Jagger, de groep "Chicks on Speed" en ontwerper Manish Arora. Daar vloeide een collectie van 100 stuks uit voort, die op 29 september verkocht wordt in Drouot Montaigne in Parijs. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis en Designers Against Aids. Van 19 tot 31 augustus zijn de ontwerpen te zien in department store Inno aan de Brusselse Nieuwstraat.

Caroline Lallemand/vertaling Ann Heylens

Jeansmerk Lee Cooper viert precies vandaag, de openingsdag van de Olympische Spelen in Peking, zijn honderdste verjaardag. Het label kon zich dan ook geen mooier verjaardagscadeau wensen dan het kleden van de Britse Olympische ploeg en het resultaat onthullen op deze speciale 08/08/08.Zwemmer Mark Foster, vijfkampster Katy Livingston en turner Louis Smith stelden het tenue voor. Voor de officiÃ"le recepties kregen ze een formele look: witte blazers met blauwe knopen en rode accenten, de kleuren van de Union Flag. De mannelijke verdedigers van de Britse eer in Peking combineren dat met een donkerblauwe broek, hun vrouwelijke collega's met dito rok. Op de openings-en slotceremonie kunnen ze een comfortabeler denim pak aantrekken. Lee Cooper gebruikte textiel dat aangepast is aan het warme en vochtige klimaat van China. Voor het vieren van zijn eeuwfeest werkte het onverslijtbare label ook samen met diverse artiesten, zoals Jean-Charles De Castelbajac, Jade Jagger, de groep "Chicks on Speed" en ontwerper Manish Arora. Daar vloeide een collectie van 100 stuks uit voort, die op 29 september verkocht wordt in Drouot Montaigne in Parijs. De opbrengst gaat naar het Rode Kruis en Designers Against Aids. Van 19 tot 31 augustus zijn de ontwerpen te zien in department store Inno aan de Brusselse Nieuwstraat. Caroline Lallemand/vertaling Ann Heylens