Laura Biagiotti (° 1943, Rome) studeert af als archeologe aan de Universiteit van Rome, maar kiest uiteindelijk toch voor een carrière in de mode. Ze debuteert in de kledingzaak van haar moeder en opent in 1965 haar eigen winkel in Firenze met haar man Gianni Cigna. Hun bedrijfje fabriceert en exporteert voor bekende ontwerpers als Roberto Capucci en Angelo Tarlazzi.


In 1972 start Laura Biagiotti met een eerste bescheiden, maar succesvolle damescollectie. Ze neemt het bedrijf McPherson Cashmere over en verwerkt heel wat luxueus kasjmier in haar collecties. Het gebruik van verfijnde luxueuze stoffen én de babydolls die in elk van haar collecties terugkomen, zijn zowat de grote constante in haar collecties. In 1982 komt Biagiotti met een eerste geur 'Fioribianchi' (witte bloemen). Vijf jaar later lanceert ze haar mannencollectie Laura Biagiotti Uomo, een grotere matenlijn Laura Più, de kinderlijn Laura Biagiotti Junior en een collectie zonnebrillen.


Het bedrijfslogo van Laura Biagiotti toont vier kasteeltorens, een verwijzing naar haar woonplaats, het 15de eeuwse Marco Simone kasteel, op 17 km van Rome. In 1996 sterft haar man. Te zijner nagedachtenis sticht zij de 'Biagiotti Cigna Foundation', die jonge designers de kans geeft om met een studiebeurs naar het buitenland te gaan.


Laura Biagiotti is de eerste Italiaanse designer die in 1988 haar collectie in China presenteert. In 1994 opent ze een boetiek in Moskou, het jaar erop mag ze als eerste een modeshow houden in het Kremlin zelf.


In 2000 richten Laura en haar dochter Lavinia 'Biagiotti Roma' op, een nieuw modehuis gespecialiseerd in tricot. In 2002 viert het huis Biagiotti met veel luister zijn 30ste verjaardag
(GT)

www.laurabiagiotti.it

Laura Biagiotti (° 1943, Rome) studeert af als archeologe aan de Universiteit van Rome, maar kiest uiteindelijk toch voor een carrière in de mode. Ze debuteert in de kledingzaak van haar moeder en opent in 1965 haar eigen winkel in Firenze met haar man Gianni Cigna. Hun bedrijfje fabriceert en exporteert voor bekende ontwerpers als Roberto Capucci en Angelo Tarlazzi. In 1972 start Laura Biagiotti met een eerste bescheiden, maar succesvolle damescollectie. Ze neemt het bedrijf McPherson Cashmere over en verwerkt heel wat luxueus kasjmier in haar collecties. Het gebruik van verfijnde luxueuze stoffen én de babydolls die in elk van haar collecties terugkomen, zijn zowat de grote constante in haar collecties. In 1982 komt Biagiotti met een eerste geur 'Fioribianchi' (witte bloemen). Vijf jaar later lanceert ze haar mannencollectie Laura Biagiotti Uomo, een grotere matenlijn Laura Più, de kinderlijn Laura Biagiotti Junior en een collectie zonnebrillen. Het bedrijfslogo van Laura Biagiotti toont vier kasteeltorens, een verwijzing naar haar woonplaats, het 15de eeuwse Marco Simone kasteel, op 17 km van Rome. In 1996 sterft haar man. Te zijner nagedachtenis sticht zij de 'Biagiotti Cigna Foundation', die jonge designers de kans geeft om met een studiebeurs naar het buitenland te gaan. Laura Biagiotti is de eerste Italiaanse designer die in 1988 haar collectie in China presenteert. In 1994 opent ze een boetiek in Moskou, het jaar erop mag ze als eerste een modeshow houden in het Kremlin zelf. In 2000 richten Laura en haar dochter Lavinia 'Biagiotti Roma' op, een nieuw modehuis gespecialiseerd in tricot. In 2002 viert het huis Biagiotti met veel luister zijn 30ste verjaardag (GT) www.laurabiagiotti.it