Lanvinontwerper Alber Elbaz is een creatieve duizendpoot. Onlangs nog stal hij al dansend de show in de nieuwe Lanvin campagnevideo, nu ruilt hij de couture in voor het ontwerpen van een reeks poppen. De vier poppen, die in beperkte oplage verkrijgbaar zijn, verwijzen naar Lanvins oprichtster Jeanne Lanvin. Zij had namelijk een passie voor het ontwerpen van kinderkleding.

De opbrengst gaat naar Dessine l'Espoir, een Franse organisatie die strijdt tegen hiv en aids in Zuid-Afrika. Elbaz ontwierp de poppenkleding en het gezichtje en de figuurtjes die werden in elkaar gestoken door vrouwen uit Swaziland.

Voor een uitgedoste Elbazpop betaalt u 250 euro. De hele serie is vanaf november verkrijgbaar in de boetieks van het merk. (AH)

Lanvinontwerper Alber Elbaz is een creatieve duizendpoot. Onlangs nog stal hij al dansend de show in de nieuwe Lanvin campagnevideo, nu ruilt hij de couture in voor het ontwerpen van een reeks poppen. De vier poppen, die in beperkte oplage verkrijgbaar zijn, verwijzen naar Lanvins oprichtster Jeanne Lanvin. Zij had namelijk een passie voor het ontwerpen van kinderkleding. De opbrengst gaat naar Dessine l'Espoir, een Franse organisatie die strijdt tegen hiv en aids in Zuid-Afrika. Elbaz ontwierp de poppenkleding en het gezichtje en de figuurtjes die werden in elkaar gestoken door vrouwen uit Swaziland. Voor een uitgedoste Elbazpop betaalt u 250 euro. De hele serie is vanaf november verkrijgbaar in de boetieks van het merk. (AH)