In de Amerikaanse stad Louisiana wil men de 'baggy pants' uit het straatbeeld zien verdwijnen en de stadsraad diende een voorstel in om overtreders een sanctie op te leggen. Dat schrijft de Huffington Post.

Hoewel er in eerste instantie gemengd werd gereageerd op dit voorstel, heeft het toch de meerderheid van de stemmen gehaald door de stadsraad van Louisiana en zal voortaan iedereen die zich waagt aan een 'baggy pants' in publieke ruimtes in de stad daarvoor een sanctie krijgen. De stadsraad is van mening dat het ongepast is om in het openbaar een broek zo laag te dragen dat je meer dingen te zien krijgt dan je eigenlijk zou willen. Ze zijn van mening dat mensen er aanstoot aan zouden kunnen nemen.

Er komt een verbod op het dragen van laaghangende broeken in het openbaar in Louisiana en wie voor het eerst betrapt wordt krijgt een boete van 50 dollar, een tweede betrapping levert de overtreder een boete op van 100 dollar en wanneer je dan nogmaals betrapt wordt op het dragen van een laaghangend kledingstuk dan krijg je een boete van 100 dollar en 16 uren verplicht gemeenschapswerk. Heb je dan nog niet je lesje geleerd, dan moet je voor de rechter verschijnen. De stadsraad kreeg ook het advies om eerst de 'ban op de laaghangende broek' een jaar op te volgen en vervolgens te evalueren om misschien nog aanpassingen aan te brengen aan de wetgeving.

Ida Moore, een inwoonster van de stad, is het niet eens met de beslissing van de stadsraad. Op de website van de Huffington Website legt ze uit waarom: "Het is zeker niet de eerste keer dat de oudere generatie klaagt over de kledinggewoontes van jongeren. Maar om er nu een wet van te maken vinden we erg ver gaan en kan uitdraaien in een valkuil en daarmee zijn we niet akkoord."

Louisiana is niet de eerste stad die in opstand komt tegen de laaghangende broeken. Ook andere instellingen en steden willen hun zegje hebben over de broeken van de mensen. Zo is de stijl verboden in de scholen in Chicago, een stad in de staat Georgia legt ook sancties op voor wie zich durft vertonen in het openbaar met een laaghangende broek en in verschillende steden in de Verenigde Staten zijn er campagnes opgestart tegen de trend.

Ultieme modemisser

Dat er wel wat mensen zijn die geen hoog petje ophebben van de 'baggy pants' werd nogmaals duidelijk door een recente enquête in Groot-Brittannië. Volgens onderzoek van een Britse webshop is een laaghangende broek de minst gesmaakte trend van de laatste jaren. Dat schreef de Daily Mail. Voor de enquête ging de Britse webshop 1000 vrouwen vragen naar, wat volgens hen, de grootste modemissers van de 21e eeuw zijn. Volgens de ondervraagden is de ultieme modemisser, met maar liefst 21 procent van de stemmen, een laaghangende broek. De vrouwen waren van mening dat het ondergoed van de man te zichtbaar zou worden en dit vinden ze niet aantrekkelijk. (LVR)

In de Amerikaanse stad Louisiana wil men de 'baggy pants' uit het straatbeeld zien verdwijnen en de stadsraad diende een voorstel in om overtreders een sanctie op te leggen. Dat schrijft de Huffington Post. Hoewel er in eerste instantie gemengd werd gereageerd op dit voorstel, heeft het toch de meerderheid van de stemmen gehaald door de stadsraad van Louisiana en zal voortaan iedereen die zich waagt aan een 'baggy pants' in publieke ruimtes in de stad daarvoor een sanctie krijgen. De stadsraad is van mening dat het ongepast is om in het openbaar een broek zo laag te dragen dat je meer dingen te zien krijgt dan je eigenlijk zou willen. Ze zijn van mening dat mensen er aanstoot aan zouden kunnen nemen. Er komt een verbod op het dragen van laaghangende broeken in het openbaar in Louisiana en wie voor het eerst betrapt wordt krijgt een boete van 50 dollar, een tweede betrapping levert de overtreder een boete op van 100 dollar en wanneer je dan nogmaals betrapt wordt op het dragen van een laaghangend kledingstuk dan krijg je een boete van 100 dollar en 16 uren verplicht gemeenschapswerk. Heb je dan nog niet je lesje geleerd, dan moet je voor de rechter verschijnen. De stadsraad kreeg ook het advies om eerst de 'ban op de laaghangende broek' een jaar op te volgen en vervolgens te evalueren om misschien nog aanpassingen aan te brengen aan de wetgeving. Ida Moore, een inwoonster van de stad, is het niet eens met de beslissing van de stadsraad. Op de website van de Huffington Website legt ze uit waarom: "Het is zeker niet de eerste keer dat de oudere generatie klaagt over de kledinggewoontes van jongeren. Maar om er nu een wet van te maken vinden we erg ver gaan en kan uitdraaien in een valkuil en daarmee zijn we niet akkoord." Louisiana is niet de eerste stad die in opstand komt tegen de laaghangende broeken. Ook andere instellingen en steden willen hun zegje hebben over de broeken van de mensen. Zo is de stijl verboden in de scholen in Chicago, een stad in de staat Georgia legt ook sancties op voor wie zich durft vertonen in het openbaar met een laaghangende broek en in verschillende steden in de Verenigde Staten zijn er campagnes opgestart tegen de trend. Ultieme modemisser Dat er wel wat mensen zijn die geen hoog petje ophebben van de 'baggy pants' werd nogmaals duidelijk door een recente enquête in Groot-Brittannië. Volgens onderzoek van een Britse webshop is een laaghangende broek de minst gesmaakte trend van de laatste jaren. Dat schreef de Daily Mail. Voor de enquête ging de Britse webshop 1000 vrouwen vragen naar, wat volgens hen, de grootste modemissers van de 21e eeuw zijn. Volgens de ondervraagden is de ultieme modemisser, met maar liefst 21 procent van de stemmen, een laaghangende broek. De vrouwen waren van mening dat het ondergoed van de man te zichtbaar zou worden en dit vinden ze niet aantrekkelijk. (LVR)