De bekende Britse kunstenaar gaat dertig sjaals ontwerpen voor het modehuis Alexander McQueen. Dat schrijft Women's Wear Daily.

De samenwerking zet de tiende verjaardag van de bekende sjaal met schedelprint van McQueen extra in de verf. Hirst gaat bij het ontwerpen van de speciale reeks sjaals uit van de geometrische print van de originele sjaal, maar laat zich ook inspireren door zijn eigen Entomology-serie. De dertig sjaals zullen bedrukt worden met prints in de vorm van vlinders, spinnen en tal van andere insecten.

Modehuis Alexander McQueen heeft niet lang moeten twijfelen aan Damien Hirst. Ze delen namelijk, volgens het modelabel, dezelfde esthetische visie, waaronder een voorkeur voor symmetrie en beelden uit de natuur.

De sjaals zullen verkrijgbaar zijn in verschillende stoffen en kosten zo'n 366 euro per stuk. Ze zullen te koop worden aangeboden vanaf november in boetieks en via de webshop van het modelabel. (LVR)

De bekende Britse kunstenaar gaat dertig sjaals ontwerpen voor het modehuis Alexander McQueen. Dat schrijft Women's Wear Daily. De samenwerking zet de tiende verjaardag van de bekende sjaal met schedelprint van McQueen extra in de verf. Hirst gaat bij het ontwerpen van de speciale reeks sjaals uit van de geometrische print van de originele sjaal, maar laat zich ook inspireren door zijn eigen Entomology-serie. De dertig sjaals zullen bedrukt worden met prints in de vorm van vlinders, spinnen en tal van andere insecten. Modehuis Alexander McQueen heeft niet lang moeten twijfelen aan Damien Hirst. Ze delen namelijk, volgens het modelabel, dezelfde esthetische visie, waaronder een voorkeur voor symmetrie en beelden uit de natuur. De sjaals zullen verkrijgbaar zijn in verschillende stoffen en kosten zo'n 366 euro per stuk. Ze zullen te koop worden aangeboden vanaf november in boetieks en via de webshop van het modelabel. (LVR)