Eerder deze week vond de Victoria's Secret show plaats in New York, een evenement dat op heel wat belangstelling kan rekenen. Na de show kwam er echter kritiek op de outfit die topmodel Karlie Kloss droeg.

De outfit in kwestie bestond uit een kleurrijke bikini met kralen en een hoofdband met veren en was gebaseerd op een replica van een outfit van Native Americans.
Na de show werd er op de facebook pagina van het lingeriemerk door verschillende mensen kritiek geuit over de look. De website Native Appropriations ging nog een stap verder door te zeggen dat deze look een blijvende negatieve impact zou hebben. "Naast een voortdurende stroom van agressieve aanvallen op Native Americans, is ook het seksualiseren van vrouwen een groot probleem. Deze outfit benadrukt nogmaals hoe groot het probleem is. Native Americans verdienen veel meer respect."

Het lingeriemerk heeft zich ondertussen verontschuldigd voor de look. "We hebben absoluut niet de intentie gehad om iemand te beledigen en zullen de outfit niet gebruiken in de marketingcampagne van de collectie", aldus Victoria's Secret tegen de Britse Vogue.

Ook model Karlie Kloss, die de outfit droeg, heeft zich op twitter verontschuldigd: "Ik vind het enorm jammer als mijn outfit iemand beledigd zou hebben. Dat was absoluut niet de bedoeling." (RDM)

Eerder deze week vond de Victoria's Secret show plaats in New York, een evenement dat op heel wat belangstelling kan rekenen. Na de show kwam er echter kritiek op de outfit die topmodel Karlie Kloss droeg.De outfit in kwestie bestond uit een kleurrijke bikini met kralen en een hoofdband met veren en was gebaseerd op een replica van een outfit van Native Americans. Na de show werd er op de facebook pagina van het lingeriemerk door verschillende mensen kritiek geuit over de look. De website Native Appropriations ging nog een stap verder door te zeggen dat deze look een blijvende negatieve impact zou hebben. "Naast een voortdurende stroom van agressieve aanvallen op Native Americans, is ook het seksualiseren van vrouwen een groot probleem. Deze outfit benadrukt nogmaals hoe groot het probleem is. Native Americans verdienen veel meer respect." Het lingeriemerk heeft zich ondertussen verontschuldigd voor de look. "We hebben absoluut niet de intentie gehad om iemand te beledigen en zullen de outfit niet gebruiken in de marketingcampagne van de collectie", aldus Victoria's Secret tegen de Britse Vogue.Ook model Karlie Kloss, die de outfit droeg, heeft zich op twitter verontschuldigd: "Ik vind het enorm jammer als mijn outfit iemand beledigd zou hebben. Dat was absoluut niet de bedoeling." (RDM)