De Amerikaanse actrice Kristen Stewart heeft openlijk gesproken over het vertrek van Nicolas Ghesquière bij het Franse modehuis Balenciaga.

Kristen is al enkele jaren een fervente fan van zijn werk en droeg zijn ontwerpen meerdere keren op de rode loper. De goede band tussen de twee resulteerde uiteindelijk in een parfumdeal voor Kristen. Na enkele maanden stilte, doet ze nu haar boekje open over Nicolas zijn vertrek.

"Ik ben zo trots op hem, dat hij gewoon doet waar hij zin in heeft. Hij doet me er altijd aan denken hoe vervelend iedereen anders is. Hij is het soort persoon dat ervan houdt om in onervaren wateren te varen."

Ze herinnert zich vooral zijn blik backstage na zijn laatste show voor Balenciaga. "Het was zoals een kind dat net iets had gedaan dat hij niet mocht doen. Ik vond het zo heerlijk, ik zou direct met hem weg gelopen zijn", zegt de actrice aan het Duitse magazine O32C.

Ghesquière over zijn vertrek

Eerder vertelde Nicolas Ghesquière zelf waarom hij besloot te vertrekken bij Balenciaga. Het was immers een grote schok, hij was vijftien jaar in dienst geweest van het modehuis.

De belangrijkste reden was dat hij zich alleen voelde in zijn werk. "Van de catwalkshows tot de merchandising, alles kwam van mijn hand. De grote bazen binnen het modehuis snapten niet dat ik mensen aan mijn zijde miste die, net zoals ik, mode en het creatieve proces begrepen", zei de ontwerper tegen WWD.

Toch heeft dat zijn liefde voor het modehuis niet doen afnemen. "De geschiedenis van Balenciaga is net zo belangrijk als die van Chanel, ook al is het een minder bekende naam."

Nu Nicolas weg is bij Balenciaga en vervangen is door Alexander Wang, lijkt het vrij onwaarschijnlijk dat Kristen nog het gezicht zal zijn van het merk. Alexander Wang huurt namelijk steevast Liberty Ross in voor zijn shows. Inderdaad ja, de ex van Rubert Sanders met wie Kristen een slippertje heeft begaan. And so, the drama continues. (RDM)

De Amerikaanse actrice Kristen Stewart heeft openlijk gesproken over het vertrek van Nicolas Ghesquière bij het Franse modehuis Balenciaga. Kristen is al enkele jaren een fervente fan van zijn werk en droeg zijn ontwerpen meerdere keren op de rode loper. De goede band tussen de twee resulteerde uiteindelijk in een parfumdeal voor Kristen. Na enkele maanden stilte, doet ze nu haar boekje open over Nicolas zijn vertrek. "Ik ben zo trots op hem, dat hij gewoon doet waar hij zin in heeft. Hij doet me er altijd aan denken hoe vervelend iedereen anders is. Hij is het soort persoon dat ervan houdt om in onervaren wateren te varen." Ze herinnert zich vooral zijn blik backstage na zijn laatste show voor Balenciaga. "Het was zoals een kind dat net iets had gedaan dat hij niet mocht doen. Ik vond het zo heerlijk, ik zou direct met hem weg gelopen zijn", zegt de actrice aan het Duitse magazine O32C. Ghesquière over zijn vertrekEerder vertelde Nicolas Ghesquière zelf waarom hij besloot te vertrekken bij Balenciaga. Het was immers een grote schok, hij was vijftien jaar in dienst geweest van het modehuis. De belangrijkste reden was dat hij zich alleen voelde in zijn werk. "Van de catwalkshows tot de merchandising, alles kwam van mijn hand. De grote bazen binnen het modehuis snapten niet dat ik mensen aan mijn zijde miste die, net zoals ik, mode en het creatieve proces begrepen", zei de ontwerper tegen WWD. Toch heeft dat zijn liefde voor het modehuis niet doen afnemen. "De geschiedenis van Balenciaga is net zo belangrijk als die van Chanel, ook al is het een minder bekende naam." Nu Nicolas weg is bij Balenciaga en vervangen is door Alexander Wang, lijkt het vrij onwaarschijnlijk dat Kristen nog het gezicht zal zijn van het merk. Alexander Wang huurt namelijk steevast Liberty Ross in voor zijn shows. Inderdaad ja, de ex van Rubert Sanders met wie Kristen een slippertje heeft begaan. And so, the drama continues. (RDM)