Haider Ackermann trekt de deur bij Berluti na amper achttien maanden achter zich dicht.

'Ik ben ontzettend trots dat ik mijn creativiteit heb kunnen inzetten bij dit modehuis met een uitzonderlijke knowhow en een gepassioneerd team. Ik dank hen voor hun engagement', klonk het bij Ackermann na zijn vertrek. Slechts vier dagen later wordt zijn opvolger al aangekondigd. Van Assche laat optekenen dat hij met veel plezier deze nieuwe uitdaging aangaat. 'Ik heb altijd al bruggen willen bouwen tussen savoir-faire, de culturele erfenis van een modehuis en mijn hedendaagse visie.' Volgens de ontwerper past zijn nieuwe functie perfect bij zijn eigen visie op mode.

Lees ook: Belgische ontwerper Kris Van Assche stapt op bij Dior Homme

Na de aanstelling van Virgil Abloh bij Louis Vuitton is deze benoeming een teken dat LVMH met de mannenmerken meer de richting van een casual en streetwear esthetiek wil opgaan.

De eerste collectie van Van Assche voor Berluti zal getoond worden in januari 2019 tijdens de mannenmodeweek in Parijs. Het debuut van de ontwerper bij het modehuis laat dus nog even op zich wachten.

Lees ook: Virgil Abloh naar Louis Vuitton: Off-White oprichter kan jonge generatie big spenders aantrekken

Haider Ackermann trekt de deur bij Berluti na amper achttien maanden achter zich dicht. 'Ik ben ontzettend trots dat ik mijn creativiteit heb kunnen inzetten bij dit modehuis met een uitzonderlijke knowhow en een gepassioneerd team. Ik dank hen voor hun engagement', klonk het bij Ackermann na zijn vertrek. Slechts vier dagen later wordt zijn opvolger al aangekondigd. Van Assche laat optekenen dat hij met veel plezier deze nieuwe uitdaging aangaat. 'Ik heb altijd al bruggen willen bouwen tussen savoir-faire, de culturele erfenis van een modehuis en mijn hedendaagse visie.' Volgens de ontwerper past zijn nieuwe functie perfect bij zijn eigen visie op mode. Lees ook: Belgische ontwerper Kris Van Assche stapt op bij Dior HommeNa de aanstelling van Virgil Abloh bij Louis Vuitton is deze benoeming een teken dat LVMH met de mannenmerken meer de richting van een casual en streetwear esthetiek wil opgaan. De eerste collectie van Van Assche voor Berluti zal getoond worden in januari 2019 tijdens de mannenmodeweek in Parijs. Het debuut van de ontwerper bij het modehuis laat dus nog even op zich wachten. Lees ook: Virgil Abloh naar Louis Vuitton: Off-White oprichter kan jonge generatie big spenders aantrekken