Stiliste Katie Grand laat dure (onder)kleding van de hand van Marc Jacobs voor Louis Vuitton clashen met het rauwe van de straat. We zien Cara Delevingne, Edie Campbell en Georgia May Jagger door de Rue du Pont Neuf dwalen met een intense blik in de ogen die constant gericht zijn op de voorbijkomende auto's, toekomstige klanten.

De kunstfilm oogst nu bijzonder veel kritiek want hij zou prostitutie promoten. Enkele hooggeplaatste Britse ministers en senatoren deden reeds hun beklag in de Daily Telegraph, waarin te lezen staat dat de filmmakers luxe associeren met het tweede meest winstgevende criminele beroep ter wereld - na drugstrafiek. Ook advocaat Dominique Attias schreef een brief naar de Franse krant Libération;

"De film portretteert het vrouwenlichaam als een lustobject en prostitutie als iets speels, luchtigs en best aangenaam. Vooral dit laatste kan ernstige schade veroorzaken. Verschillende vrouwen in Frankrijk zitten immers met de idee dat prostitutie een handige manier is om geld te verzamelen voor dure kleren, en dat proberen wij te bestrijden."
Hoewel de modellen wel degelijk Louis Vuitton dragen en er backstagebeelden van de LV-show werden gebruikt distantieert het modehuis zich van deze kunstfilm. (KS)

Stiliste Katie Grand laat dure (onder)kleding van de hand van Marc Jacobs voor Louis Vuitton clashen met het rauwe van de straat. We zien Cara Delevingne, Edie Campbell en Georgia May Jagger door de Rue du Pont Neuf dwalen met een intense blik in de ogen die constant gericht zijn op de voorbijkomende auto's, toekomstige klanten. De kunstfilm oogst nu bijzonder veel kritiek want hij zou prostitutie promoten. Enkele hooggeplaatste Britse ministers en senatoren deden reeds hun beklag in de Daily Telegraph, waarin te lezen staat dat de filmmakers luxe associeren met het tweede meest winstgevende criminele beroep ter wereld - na drugstrafiek. Ook advocaat Dominique Attias schreef een brief naar de Franse krant Libération; "De film portretteert het vrouwenlichaam als een lustobject en prostitutie als iets speels, luchtigs en best aangenaam. Vooral dit laatste kan ernstige schade veroorzaken. Verschillende vrouwen in Frankrijk zitten immers met de idee dat prostitutie een handige manier is om geld te verzamelen voor dure kleren, en dat proberen wij te bestrijden." Hoewel de modellen wel degelijk Louis Vuitton dragen en er backstagebeelden van de LV-show werden gebruikt distantieert het modehuis zich van deze kunstfilm. (KS)