De koningin werd donderdag verwelkomd door enkele tientallen kinderen die de creativiteit en diversiteit van de Belgische kindermode in de verf zetten. Daarmee werd meteen een van de onderwerpen van het rondetafelgesprek aangeboord, namelijk het lanceren van een internationaal promotieproject voor kindermode door het Flanders Fashion Institute (FFI).

Daarnaast namen de deelnemers de uitdagingen van het startende ondernemerschap in de modesector onder de loep. Onder meer het werken met verschillende seizoenen zorgt volgens het FFI immers voor een grote prefinancieringsdruk voor starters. Daarom werd in samenwerking met het Agentschap Ondernemen het project Flanders Fashion Fuel opgericht, om beginnende ontwerpers intensief te coachen en financieel te ondersteunen.

"Momenteel is er een kantelmoment: je ziet jonge, alternatieve ontwerpers weer een eigen label opstarten", zegt topontwerper Dries Van Noten. "Daarom ben ik blij met projecten zoals die van het FFI. Zij geven ontwerpers de kans om niet alleen hun visie, maar ook hun zakelijke skills te ontwikkelen." Van Noten is ook één van de favoriete ontwerpers van de koningin, ze droeg een ontwerp van zijn hand.

Na het gesprek werd koningin Mathilde nog rondgeleid op de expo "Inspirations", rond het werk en de inspiraties van Van Noten. Die lokte sinds de opening op 13 februari al 20.000 bezoekers en loopt nog tot 19 juli. Het gaat niet om een klassieke retrospectieve, maar veeleer een blik op het creatieproces van de ontwerper en figuren die hem beïnvloedden zoals Picasso, Rothko en Klein. (BELGA/AB)

De koningin werd donderdag verwelkomd door enkele tientallen kinderen die de creativiteit en diversiteit van de Belgische kindermode in de verf zetten. Daarmee werd meteen een van de onderwerpen van het rondetafelgesprek aangeboord, namelijk het lanceren van een internationaal promotieproject voor kindermode door het Flanders Fashion Institute (FFI).Daarnaast namen de deelnemers de uitdagingen van het startende ondernemerschap in de modesector onder de loep. Onder meer het werken met verschillende seizoenen zorgt volgens het FFI immers voor een grote prefinancieringsdruk voor starters. Daarom werd in samenwerking met het Agentschap Ondernemen het project Flanders Fashion Fuel opgericht, om beginnende ontwerpers intensief te coachen en financieel te ondersteunen. "Momenteel is er een kantelmoment: je ziet jonge, alternatieve ontwerpers weer een eigen label opstarten", zegt topontwerper Dries Van Noten. "Daarom ben ik blij met projecten zoals die van het FFI. Zij geven ontwerpers de kans om niet alleen hun visie, maar ook hun zakelijke skills te ontwikkelen." Van Noten is ook één van de favoriete ontwerpers van de koningin, ze droeg een ontwerp van zijn hand. Na het gesprek werd koningin Mathilde nog rondgeleid op de expo "Inspirations", rond het werk en de inspiraties van Van Noten. Die lokte sinds de opening op 13 februari al 20.000 bezoekers en loopt nog tot 19 juli. Het gaat niet om een klassieke retrospectieve, maar veeleer een blik op het creatieproces van de ontwerper en figuren die hem beïnvloedden zoals Picasso, Rothko en Klein. (BELGA/AB)