Gisteren sloeg het nieuws over de zelfdoding van de Britse modeontwerper Alexander McQueen (40) in als een bom. Het getalenteerde enfant terrible stond op nauwelijks twee weken van de voorstelling van zijn nieuwe wintercollectie in Parijs. Bij de voorstelling in oktober 2009 van zijn zomercollectie, die nu in de winkel hangt, had hij vriend en vijand verbaasd met een onaards knap defilé waarin wondermooie prints en goed geknipte en geproportioneerde silhouetten de hoofdrol speelden. De show werd live gestreamd op internet en tijdens het defilé stelde Lady Gaga in primeur een nieuwe single voor. Door het overdonderende succes -fashionista's van over de hele wereld wilden dit niet missen- crashte de site.

Om maar te zeggen: hoewel McQueen al jaren een gevestigde naam was, was hij voor de zomercollecties 2010 de man van het moment. Ook bij Knack Weekend was er weinig discussie voor de modespecial van zomer 2010 (die vanaf volgende woensdag, 17 februari, in de winkel ligt). Het is niet toevallig dat voor de cover een silhouet uit de collectie van Alexander McQueen gekozen werd.
"Over de cover van de modespecial wordt vaak lang gediscussieerd", aldus Trui Moerkerke, hoofdredacteur van Knack Weekend. "Het is ook belangrijk, de cover is een statement: dit is het stuk of de persoon of de sfeer van het seizoen. Je probeert de mode van nu in één beeld te vatten."

Knack Weekend koos voor het eerst in de geschiedenis van zijn modespecials voor een geïllustreerde cover. Modetekenaar Jarno Kettunen kreeg de opdracht een krachtig beeld uit de zomercollectie van ... Alexander McQueen neer te zetten.

Omdat de modespecial al bij de drukker lag toen het overlijden van McQueen bekend raakte, verschijnt het portret van deze grote en veel te vroeg gestorven ontwerper woensdag in Knack.

(Redactie Knack Weekend)

Gisteren sloeg het nieuws over de zelfdoding van de Britse modeontwerper Alexander McQueen (40) in als een bom. Het getalenteerde enfant terrible stond op nauwelijks twee weken van de voorstelling van zijn nieuwe wintercollectie in Parijs. Bij de voorstelling in oktober 2009 van zijn zomercollectie, die nu in de winkel hangt, had hij vriend en vijand verbaasd met een onaards knap defilé waarin wondermooie prints en goed geknipte en geproportioneerde silhouetten de hoofdrol speelden. De show werd live gestreamd op internet en tijdens het defilé stelde Lady Gaga in primeur een nieuwe single voor. Door het overdonderende succes -fashionista's van over de hele wereld wilden dit niet missen- crashte de site. Om maar te zeggen: hoewel McQueen al jaren een gevestigde naam was, was hij voor de zomercollecties 2010 de man van het moment. Ook bij Knack Weekend was er weinig discussie voor de modespecial van zomer 2010 (die vanaf volgende woensdag, 17 februari, in de winkel ligt). Het is niet toevallig dat voor de cover een silhouet uit de collectie van Alexander McQueen gekozen werd. "Over de cover van de modespecial wordt vaak lang gediscussieerd", aldus Trui Moerkerke, hoofdredacteur van Knack Weekend. "Het is ook belangrijk, de cover is een statement: dit is het stuk of de persoon of de sfeer van het seizoen. Je probeert de mode van nu in één beeld te vatten." Knack Weekend koos voor het eerst in de geschiedenis van zijn modespecials voor een geïllustreerde cover. Modetekenaar Jarno Kettunen kreeg de opdracht een krachtig beeld uit de zomercollectie van ... Alexander McQueen neer te zetten. Omdat de modespecial al bij de drukker lag toen het overlijden van McQueen bekend raakte, verschijnt het portret van deze grote en veel te vroeg gestorven ontwerper woensdag in Knack.(Redactie Knack Weekend)