Vanaf 18 juni tonen gerenommeerde Belgische en internationale ontwerpers, evenals nieuwe talenten tien dagen lang hun realisaties in de Gentse etalages. Het modeparcours Vitrine wordt al elf jaar georganiseerd door het Flanders Fashion Institute. Het heeft om de beurt plaats in Gent of Antwerpen en dit jaar valt de eer dus te beurt aan Gent. Thema is kleur.

Winkeletalages en andere interessante locaties in de Gentse binnenstad worden omgetoverd tot een fantasierijke wereld met verrassende objecten. De zevenentwintig installaties dit jaar zijn onder andere van Veronique Branquinho, Sofie D'Hoore, Stefan Schöning, Violetta Pepa, Els Robberechts & Aravinda Rodenburg.

Vitrine kreeg deze keer ook de hulp van een bijzonder creatief adviseur. Het hele evenement heeft plaats onder het wakend oog van kunsthistoricus Jan Hoet. Het is ook gekoppeld aan de eindejaarsdefilés van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent op 18, 19 en 20 juni.

Ann Heylens.

Vitrine 2009 gaat door van 18 t.e.m. 27 juni in de Gentse binnenstad. De eindejaarsdefilés vinden plaats op 18, 19 en 20 juni in de voormalige Eskimofabriek.

Reservatie van Vitrine-rondleidingen en -arrangementen kan via info@boekjebezoek.be

Vanaf 18 juni tonen gerenommeerde Belgische en internationale ontwerpers, evenals nieuwe talenten tien dagen lang hun realisaties in de Gentse etalages. Het modeparcours Vitrine wordt al elf jaar georganiseerd door het Flanders Fashion Institute. Het heeft om de beurt plaats in Gent of Antwerpen en dit jaar valt de eer dus te beurt aan Gent. Thema is kleur.Winkeletalages en andere interessante locaties in de Gentse binnenstad worden omgetoverd tot een fantasierijke wereld met verrassende objecten. De zevenentwintig installaties dit jaar zijn onder andere van Veronique Branquinho, Sofie D'Hoore, Stefan Schöning, Violetta Pepa, Els Robberechts & Aravinda Rodenburg.Vitrine kreeg deze keer ook de hulp van een bijzonder creatief adviseur. Het hele evenement heeft plaats onder het wakend oog van kunsthistoricus Jan Hoet. Het is ook gekoppeld aan de eindejaarsdefilés van de modeafdeling van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent op 18, 19 en 20 juni. Ann Heylens. Vitrine 2009 gaat door van 18 t.e.m. 27 juni in de Gentse binnenstad. De eindejaarsdefilés vinden plaats op 18, 19 en 20 juni in de voormalige Eskimofabriek. Reservatie van Vitrine-rondleidingen en -arrangementen kan via info@boekjebezoek.be