Het is vrij zeldzaam: een modelabel dat kleur bekent in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het Franse merk Zadig & Voltaire schaart zich achter de Democratische presidentskandidaat Barack Obama en brengt een t-shirt op de markt waarop in grote letters "Obama" prijkt. "Hij staat voor de verandering waar de wereld op wacht. We willen het Amerikaanse volk huldigen dat vecht voor zijn burgerrechten, van Martin Luther King tot Obama", luidt het.

Ook voor Zadig & Voltaire is het de eerste keer dat het zich politiek engageert. Normaal gezien kiest het voor prints gewijd aan muziek of de liefde. Het label staat bekend voor kleren met een scherp rock en rollkantje. Toch is het misschien een beetje een vreemde stylistische keuze om het opschrift op het Obama-t-shirt met lange mouwen in rode, bloederige letters uit te voeren.

Zadig & Voltaire heeft niet de bedoeling de campagne van de Amerikaanse presidentskandidaat financieel te steunen. De opbrengst van het t-shirt is dan ook niet bestemd voor diens campagnefondsen.

Het Obama-shirt is vanaf september verkrijgbaar, zowel met korte (75 euro) als lange mouwen (80 euro), voor mannen en vrouwen. Enkel via de website www.zadig-et-voltaire.com.

Ann Heylens/Frédéric Brébant.

Het is vrij zeldzaam: een modelabel dat kleur bekent in de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Het Franse merk Zadig & Voltaire schaart zich achter de Democratische presidentskandidaat Barack Obama en brengt een t-shirt op de markt waarop in grote letters "Obama" prijkt. "Hij staat voor de verandering waar de wereld op wacht. We willen het Amerikaanse volk huldigen dat vecht voor zijn burgerrechten, van Martin Luther King tot Obama", luidt het.Ook voor Zadig & Voltaire is het de eerste keer dat het zich politiek engageert. Normaal gezien kiest het voor prints gewijd aan muziek of de liefde. Het label staat bekend voor kleren met een scherp rock en rollkantje. Toch is het misschien een beetje een vreemde stylistische keuze om het opschrift op het Obama-t-shirt met lange mouwen in rode, bloederige letters uit te voeren.Zadig & Voltaire heeft niet de bedoeling de campagne van de Amerikaanse presidentskandidaat financieel te steunen. De opbrengst van het t-shirt is dan ook niet bestemd voor diens campagnefondsen. Het Obama-shirt is vanaf september verkrijgbaar, zowel met korte (75 euro) als lange mouwen (80 euro), voor mannen en vrouwen. Enkel via de website www.zadig-et-voltaire.com.Ann Heylens/Frédéric Brébant.