De omzet van de modekleinhandel nam de eerste vier dagen van de koopjesperiode met 0,5 procent af ten opzichte van het begin van de winterkoopjes in 2012, zo blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. "Modehandelaars hadden op beter gehoopt na het teleurstellende najaar", klinkt het bij het NSZ.

Twee derde van de kleding- en schoenenwinkels tekende in het najaar van 2012 een omzetdaling van gemiddeld 7 procent op. De crisis maar ook het zachte weer blijven de handelaars parten spelen. 'Een koudeprik, die niet leidt tot ellende op de weg, zou alvast welkom zijn', aldus de zelfstandigenorganisatie.

'Lagere temperaturen zouden ervoor zorgen dat warme jassen, dikke truien, stevige schoenen en andere winterkledij, die nu nog massaal in voorraad zijn, een weg naar de koper vinden.'

Vanaf de tweede week van januari zullen heel wat modehandelaars nog stevigere kortingen geven om de consumenten alsnog over de streep te trekken. Nu bedragen de kortingen gemiddeld 30 procent. (Belga/DB)

De omzet van de modekleinhandel nam de eerste vier dagen van de koopjesperiode met 0,5 procent af ten opzichte van het begin van de winterkoopjes in 2012, zo blijkt uit een enquête van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. "Modehandelaars hadden op beter gehoopt na het teleurstellende najaar", klinkt het bij het NSZ. Twee derde van de kleding- en schoenenwinkels tekende in het najaar van 2012 een omzetdaling van gemiddeld 7 procent op. De crisis maar ook het zachte weer blijven de handelaars parten spelen. 'Een koudeprik, die niet leidt tot ellende op de weg, zou alvast welkom zijn', aldus de zelfstandigenorganisatie.'Lagere temperaturen zouden ervoor zorgen dat warme jassen, dikke truien, stevige schoenen en andere winterkledij, die nu nog massaal in voorraad zijn, een weg naar de koper vinden.' Vanaf de tweede week van januari zullen heel wat modehandelaars nog stevigere kortingen geven om de consumenten alsnog over de streep te trekken. Nu bedragen de kortingen gemiddeld 30 procent. (Belga/DB)