Kleed je zoals de personages van ‘Girls’

Naar aanleiding van het derde seizoen van de geroemde HBO-serie ‘Girls’ duiken wij in de kleerkast van Hannah, Marnie, Shoshanna en Jessa.

Naar aanleiding van het derde seizoen van de geroemde HBO-serie ‘Girls’ duiken wij in de kleerkast van Hannah, Marnie, Shoshanna en Jessa.

Jennifer Rogien, de costume designer van de show, sprak met Refinery29 over de stijl van de vier protagonisten. Ze lichtte al een tipje van de sluier door te stellen dat de kleding van Hannah, Marnie, Shoshanna en Jessa in seizoen drie de evoluties in hun leven reflecteren.

Hannah, de sloddervos

Jenn Rogien gebruikt de tagline van seizoen twee om Hannah’s stijl in seizoen drie te beschrijven: ‘Almost getting it kind of together.’

Hannah blijft natuurlijk het personage met de gekke prints, de ongestreken kleren en de indievibe. Toch zien we een subtiele evolutie in haar stijl in seizoen drie. We zullen het personage van Lena Dunham namelijk meer in een broek zien verschijnen. Volgens Jenn kunnen we dit interpreteren als een stap dichter naar het volwassendom.

Marnie, de dame In de eerste twee seizoenen was Marnie het meest ladylike personage van de vier. Een beetje posh en een tikkeltje geforceerd. Jenn Rogien verklapt dat we in seizoen drie een meer relaxte Marnie te zien zullen krijgen. Minder skinny jeans, meer boyfriend fit. De sweater met grafische print wordt een sleuteltrend in haar garderobe van seizoen drie.

Jessa, de bohemien

‘Jessa is het meest consistente personage op gebied van stijl, voornamelijk omdat ze nooit consistent is in haar kledingkeuzes,’ vertelt de kleedster van de show.

Ook in seizoen drie mogen we ons verwachten aan een eclectische wervelwind aan stijlen wanneer Jessa haar opwachting maakt. Jessa doet absoluut geen moeite om de mode te volgen en trekt gewoon aan waar zij zin in heeft. Het kleurenpallet van de bohemien kledij van Jessa wordt iets donkerder en de doorkijkstoffen worden ingeruild voor zwaardere materialen.

Shoshanna, de modieuze prinses Shoshanna kiest net zoals Marnie voor erg vrouwelijke looks. Het verschil is dat Marnie opteert voor klassieke ladylike outfits en Shoshanna alle modetrends met elkaar lijkt te combineren, wat resulteert in een meer offbeat stijl. Ook in seizoen drie zal Shosh in Teen Vogue-geïnspireerde looks opdraven. De pasteltinten worden echter verruild voor fellere kleuren en er worden nauw aansluitende feestjurken toegevoegd aan haar garderobe. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content