Hoe ziet de kledingwinkel van de toekomst eruit? Op die vraag moesten jonge architecten een antwoord bieden in de wedstrijd van het Italiaanse consortium POLI.design en kledingketen Benetton. De Portugees Luis Pereira Miguel overtuigde het meest met zijn 'Combispace'. Of zijn ontwerp ook zal gerealiseerd is nog niet beslist.

De jury koos unaniem voor Combispace, omdat het "op een originele en vloeiende manier de twee verdiepingen verenigt en zo een systeem van wijzigende ruimten creÃ"ert". De architecten waren aangemoedigd om een kledingwinkel niet alleen te zien als een plaats om kleren te verkopen, maar ook als een sociale ontmoetingsruimte, waar er interactie met de gebruiker is. Ook technologie moest een belangrijke rol spelen.

Miguel versloeg kandidaten uit 46 andere landen. De zes finalisten zijn vanaf 26 januari te zien op de Triennale in Milaan.

Ann Heylens.

Hoe ziet de kledingwinkel van de toekomst eruit? Op die vraag moesten jonge architecten een antwoord bieden in de wedstrijd van het Italiaanse consortium POLI.design en kledingketen Benetton. De Portugees Luis Pereira Miguel overtuigde het meest met zijn 'Combispace'. Of zijn ontwerp ook zal gerealiseerd is nog niet beslist. De jury koos unaniem voor Combispace, omdat het "op een originele en vloeiende manier de twee verdiepingen verenigt en zo een systeem van wijzigende ruimten creÃ"ert". De architecten waren aangemoedigd om een kledingwinkel niet alleen te zien als een plaats om kleren te verkopen, maar ook als een sociale ontmoetingsruimte, waar er interactie met de gebruiker is. Ook technologie moest een belangrijke rol spelen.Miguel versloeg kandidaten uit 46 andere landen. De zes finalisten zijn vanaf 26 januari te zien op de Triennale in Milaan.Ann Heylens.