Begin oktober lanceert KISUA, een e-commerce website die Afrikaanse mode dichterbij de Europese en Amerikaanse klanten zal brengen. Dat meldt Styleite.

Afrikaanse mode is voor het Europese en Amerikaanse publiek vrijwel onbekend. De hoofdreden hiervoor is het gebrek aan verkooppunten in onze contreien. Wat niet wordt aangeboden, kan men ook niet aanschaffen; dat is zo klaar als een klontje. Gelukkig hebben de oprichters van de website KISUA dit tekort in aanbod goed begrepen. Ze werken samen met een zeer gevarieerde groep Afrikaanse ontwerpers die prêt-à-porter collecties ontwerpen voor hun website. 'Het talent is er altijd al geweest, we misten gewoon een platform zoals dit om het aan de consumenten te tonen', aldus Samuel Mensah, de CEO van KISUA. De oprichters hebben gekozen voor opslagplaatsen voor de kleding in Amerika en Engeland zodat de verzendingen naar de klanten in de USA en Europa vlot verlopen en de consument niet te lang moet wachten op zijn pakje.

Op drie oktober zal de eerste collectie beschikbaar zijn op Kisua.com. Er zullen zeventig unieke stukken van tien verschillende ontwerpers besteld kunnen worden. De prijzen blijven betaalbaar want een bovenstuk heb je al in je bezit vanaf 45 euro en de prijs voor de jurken varieert van 70 tot 90 euro. Een jas is iets duurder en zal rond 230 euro kosten. Hoewel de website focust op het veroveren van de internationale markt, benadrukken de oprichters ook dat ze authenticiteit hoog in het vaandel dragen.

Naast de e-commerce website zal het merk ook het KISUA African Designer Fund oprichten om hun ontwerpers financieel te steunen. Op de website zal de consument ook een blik kunnen werpen op de Afrikaanse creatieve gemeenschap. De KISUA-klant zal mee worden genomen op een reis door hedendaags Afrika met verhalen over muziek, mode, kunst en literatuur.

Voor de site lanceert kan je je honger naar Afrikaanse mode al stillen door te surfen naar de Tumblr van KISUA. Een explosie van kleur en vrolijkheid! (LP)

Begin oktober lanceert KISUA, een e-commerce website die Afrikaanse mode dichterbij de Europese en Amerikaanse klanten zal brengen. Dat meldt Styleite. Afrikaanse mode is voor het Europese en Amerikaanse publiek vrijwel onbekend. De hoofdreden hiervoor is het gebrek aan verkooppunten in onze contreien. Wat niet wordt aangeboden, kan men ook niet aanschaffen; dat is zo klaar als een klontje. Gelukkig hebben de oprichters van de website KISUA dit tekort in aanbod goed begrepen. Ze werken samen met een zeer gevarieerde groep Afrikaanse ontwerpers die prêt-à-porter collecties ontwerpen voor hun website. 'Het talent is er altijd al geweest, we misten gewoon een platform zoals dit om het aan de consumenten te tonen', aldus Samuel Mensah, de CEO van KISUA. De oprichters hebben gekozen voor opslagplaatsen voor de kleding in Amerika en Engeland zodat de verzendingen naar de klanten in de USA en Europa vlot verlopen en de consument niet te lang moet wachten op zijn pakje. Op drie oktober zal de eerste collectie beschikbaar zijn op Kisua.com. Er zullen zeventig unieke stukken van tien verschillende ontwerpers besteld kunnen worden. De prijzen blijven betaalbaar want een bovenstuk heb je al in je bezit vanaf 45 euro en de prijs voor de jurken varieert van 70 tot 90 euro. Een jas is iets duurder en zal rond 230 euro kosten. Hoewel de website focust op het veroveren van de internationale markt, benadrukken de oprichters ook dat ze authenticiteit hoog in het vaandel dragen. Naast de e-commerce website zal het merk ook het KISUA African Designer Fund oprichten om hun ontwerpers financieel te steunen. Op de website zal de consument ook een blik kunnen werpen op de Afrikaanse creatieve gemeenschap. De KISUA-klant zal mee worden genomen op een reis door hedendaags Afrika met verhalen over muziek, mode, kunst en literatuur. Voor de site lanceert kan je je honger naar Afrikaanse mode al stillen door te surfen naar de Tumblr van KISUA. Een explosie van kleur en vrolijkheid! (LP)