Brits designer Stella McCartney gaat voor het eerst kinderkleren ontwerpen. De dochter van sir Paul doet dat samen met de Amerikaanse kledingketen Gap. Haar collectie wordt in het najaar in de winkels verwacht.

"We zijn erg opgewonden over deze fantastische kans om met een designer van wereldklasse als Stella samen te werken", aldus Gap-baas Mark Hansen woensdag bij de aankondiging.

Stella McCartney runt sinds 2001 haar eigen modehuis. Ze werkt in een joint venture met de Gucci Group. De ontwerpster, die zelf moeder is van drie, zei dat ze al lang rondliep met plannen om een kindercollectie te maken. En dankzij de samenwerking met Gap, kan ze die aan een betaalbare prijs aanbieden. "Ik vind dat kinderkleren goedkoper zouden moeten zijn, vooral in het huidige economische klimaat", aldus McCartney.

De collectie zal te krijgen zijn bij GapKids en babyGap in de VS, Canada, Groot-BrittanniÃ", Frankrijk, Ierland en Japan. In de VS wordt ze ook online te koop aangeboden.

Ann Heylens.

Brits designer Stella McCartney gaat voor het eerst kinderkleren ontwerpen. De dochter van sir Paul doet dat samen met de Amerikaanse kledingketen Gap. Haar collectie wordt in het najaar in de winkels verwacht. "We zijn erg opgewonden over deze fantastische kans om met een designer van wereldklasse als Stella samen te werken", aldus Gap-baas Mark Hansen woensdag bij de aankondiging. Stella McCartney runt sinds 2001 haar eigen modehuis. Ze werkt in een joint venture met de Gucci Group. De ontwerpster, die zelf moeder is van drie, zei dat ze al lang rondliep met plannen om een kindercollectie te maken. En dankzij de samenwerking met Gap, kan ze die aan een betaalbare prijs aanbieden. "Ik vind dat kinderkleren goedkoper zouden moeten zijn, vooral in het huidige economische klimaat", aldus McCartney. De collectie zal te krijgen zijn bij GapKids en babyGap in de VS, Canada, Groot-BrittanniÃ", Frankrijk, Ierland en Japan. In de VS wordt ze ook online te koop aangeboden. Ann Heylens.