Karl Lagerfeld heeft een nieuwe naam voor zichzelf bedacht, gebaseerd op zijn vele samenwerkingen - van Coca Cola tot Magnum.

"Ik ben een wandelend merk, vind je niet?" vertelt de man achter Chanel en Fendi aan CNN. "Mijn naam is Labelfeld, niet Lagerfeld."

Met deze uitspraak verwijst Lagerfeld naar de vele samenwerkingen die hij in het verleden al aanging, met onder meer Coca Cola, H&M, Magnum, Orrefors, Hogan, 3Suisses en Schwarzkopf.

Lagerfeld heeft het multi-tasken in zijn bloed zitten en bezit bovendien over een andere handige eigenschap: "Ik heb een soort Alzheimer voor mijn eigen werk, wat heel positief is. Er zijn vandaag te veel mensen die zich herinneren wat ze doen. Mijn motto: vergeet alles en herbegin."

Over Chanel

"Toen ik werd gevraagd om voor Chanel te werken, was het merk allesbehalve trendy. Doordat ik alle vrijheid kreeg van de eigenaar, heb ik het modehuis kunnen optillen. Ik ben er zeker van dat Coco mijn werk zou gehaat hebben, maar het is mijn missie om Chanel modern te houden. (VF)

Karl Lagerfeld heeft een nieuwe naam voor zichzelf bedacht, gebaseerd op zijn vele samenwerkingen - van Coca Cola tot Magnum. "Ik ben een wandelend merk, vind je niet?" vertelt de man achter Chanel en Fendi aan CNN. "Mijn naam is Labelfeld, niet Lagerfeld." Met deze uitspraak verwijst Lagerfeld naar de vele samenwerkingen die hij in het verleden al aanging, met onder meer Coca Cola, H&M, Magnum, Orrefors, Hogan, 3Suisses en Schwarzkopf. Lagerfeld heeft het multi-tasken in zijn bloed zitten en bezit bovendien over een andere handige eigenschap: "Ik heb een soort Alzheimer voor mijn eigen werk, wat heel positief is. Er zijn vandaag te veel mensen die zich herinneren wat ze doen. Mijn motto: vergeet alles en herbegin." Over Chanel "Toen ik werd gevraagd om voor Chanel te werken, was het merk allesbehalve trendy. Doordat ik alle vrijheid kreeg van de eigenaar, heb ik het modehuis kunnen optillen. Ik ben er zeker van dat Coco mijn werk zou gehaat hebben, maar het is mijn missie om Chanel modern te houden. (VF)