Ontwerper Karl Lagerfeld is niet vies van samenwerkingen. Eerder ging de designer al in zee met o.a. H&M, Coca Cola, Shu Uemura en schoenenmerk Melissa. Toch wil hij daarin niet te ver gaan en zal hij bepaalde dingen wellicht nooit ontwerpen. Dat schrijft de Britse Vogue

Het Franse magazine Madame Figaro vroeg de ontwerper welke producten hij absoluut niet wil ontwerpen. 'Toiletpapier, kousen, condooms?", antwoordde Lagerfeld. "Maar je weet nooit, ik ben erg commercieel. Exclusiviteit is ouderwets, het product moet zichzelf kunnen verkopen. Het is niet omdat dingen goedkoper zijn, dat ze het ontwerp moeten verwaarlozen."

Gemene opmerkingen

Lagerfeld geeft ook toe dat hij soms brutale opmerkingen maakt. Zowel Adele, Pippa Middleton en Michelle Obama werden al eens het slachtoffer van zijn ongezouten commentaar. "Mensen zijn erg vriendelijk tegen me, ook al sta ik bekend om mijn botte uitspraken", geeft hij toe. "Het is best grappig dat ik zo beroemd ben geworden zonder dat ik zanger, acteur of 15 jaar hoefde te zijn. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik cadeautjes, tekeningen en poppen krijg van fans."

Boze Karl

Aan Madame Figaro vertelt hij ook welke dingen hem weleens boos maken. "Dingen die niet verlopen zoals ik wil. Dingen die veel tijd nemen. En mensen die zeggen dat ze zich vervelen wanneer ze geen tijd doorbrengen met hun kinderen. Ik vind dat het een misdaad is wanneer je zegt dat je je verveelt, de tijd is zo kostbaar en er zijn zoveel dingen te doen in het leven, zoals lezen, leren en kijken."

In hetzelfde interview spreekt hij ook de vergelijking met Andy Warhol tegen. "Dat vind ik helemaal niet leuk. Ten eerste is dit mijn echt haar. Ik heb hem gekend maar hij was helemaal niet grappig. Ik bewonder hem voor wat hij gedaan heeft in de kunstwereld maar ik zie de vergelijking niet. Geef mij maar Charlie Chaplin", aldus Lagerfeld. (AV)

Ontwerper Karl Lagerfeld is niet vies van samenwerkingen. Eerder ging de designer al in zee met o.a. H&M, Coca Cola, Shu Uemura en schoenenmerk Melissa. Toch wil hij daarin niet te ver gaan en zal hij bepaalde dingen wellicht nooit ontwerpen. Dat schrijft de Britse Vogue Het Franse magazine Madame Figaro vroeg de ontwerper welke producten hij absoluut niet wil ontwerpen. 'Toiletpapier, kousen, condooms?", antwoordde Lagerfeld. "Maar je weet nooit, ik ben erg commercieel. Exclusiviteit is ouderwets, het product moet zichzelf kunnen verkopen. Het is niet omdat dingen goedkoper zijn, dat ze het ontwerp moeten verwaarlozen." Gemene opmerkingen Lagerfeld geeft ook toe dat hij soms brutale opmerkingen maakt. Zowel Adele, Pippa Middleton en Michelle Obama werden al eens het slachtoffer van zijn ongezouten commentaar. "Mensen zijn erg vriendelijk tegen me, ook al sta ik bekend om mijn botte uitspraken", geeft hij toe. "Het is best grappig dat ik zo beroemd ben geworden zonder dat ik zanger, acteur of 15 jaar hoefde te zijn. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik cadeautjes, tekeningen en poppen krijg van fans." Boze Karl Aan Madame Figaro vertelt hij ook welke dingen hem weleens boos maken. "Dingen die niet verlopen zoals ik wil. Dingen die veel tijd nemen. En mensen die zeggen dat ze zich vervelen wanneer ze geen tijd doorbrengen met hun kinderen. Ik vind dat het een misdaad is wanneer je zegt dat je je verveelt, de tijd is zo kostbaar en er zijn zoveel dingen te doen in het leven, zoals lezen, leren en kijken." In hetzelfde interview spreekt hij ook de vergelijking met Andy Warhol tegen. "Dat vind ik helemaal niet leuk. Ten eerste is dit mijn echt haar. Ik heb hem gekend maar hij was helemaal niet grappig. Ik bewonder hem voor wat hij gedaan heeft in de kunstwereld maar ik zie de vergelijking niet. Geef mij maar Charlie Chaplin", aldus Lagerfeld. (AV)