Karl Lagerfeld heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. De ontwerper is de tachtig voorbij maar met een eigen lijn en verschillende collecties bij Fendi en Chanel is hij allesbehalve op pensioen. Sterker nog: de Keizer heeft zopas zijn kalender nog wat drukker gemaakt met een bontshow tijdens de Haute Coutureweek in Parijs, waar hij ook al met Chanel een staaltje vakmanschap tentoon zal moeten spreiden. "Bont is Fendi, en Fendi is bont", liet de Duitser twee jaar geleden optekenen, toen hij de unieke positie van het Italiaanse modehuis benadrukte, dat als eerste een eigen bontatelier huisvestte.

"Het verschil tussen bont van Fendi en ander bont"

"De Haute Fourrure show zal onze bonttraditie versterken, onze knowhow in de kijker zetten en ons een kans geven om echt te experimenteren met bont", zegt Fendi CEO Pietro Beccardi aan Women's Wear Daily. "Haute Fourrure zal voor eens en voor altijd het verschil aantonen tussen bont van Fendi, en ander bont", aldus Beccardi, die eraan toevoegde dat mensen graag in Fendi bont investeren omdat ze weten dat het door de meest ervaren handen in de business wordt behandeld.

Dat bont ontzettend belangrijk is voor het Italiaanse modehuis is geen geheim: zowel in winter als in zomercollecties wordt pels gretig gebruikt. Beccardi lauwert Lagerfeld, dit jaar ook al vijftig jaar aan het creatieve roer van Fendi, omdat hij het imago van bont heeft veranderd van bourgeois naar modieus door er eigenzinnige technieken op toe te passen. Anderen zijn allicht minder opgezet met de meest recente plannen van Herr Karl, die met de Haute Fourrureshow meteen zijn vijftigste verjaardag bij Fendi viert.

Fur Free Fur

Hoewel bont nog steeds rijkelijk aanwezig was op en naast de catwalks van de meest recente modeweken gaan sommige designers beetje bij beetje overstag voor alternatieven, in de voetsporen van voortrekster Stella McCartney, die al altijd voor diervriendelijke mode kiest. Met haar recenste prefall lijn wilde de Britse aantonen dat Fur Free Fur er even luxueus kan uitzien als de real deal.

Daarnaast organiseerde liefdadigheidsorganisatie ACTasia nog geen maand geleden voor de tweede keer een Fur Free Fashion show in Peking. Ontwerpers van drie continenten, waaronder de Belgische Katrien Van Hecke, en 19 bontvrije merken sloegen de handen in elkaar om in het op bont verlekkerde China mode te promoten "met mededogen voor mensen, dieren en het milieu".

Voor protest op de aankondiging van Lagerfeld en Fendi is het nieuws allicht nog te vers, maar gezien eerder acties van dierenrechtenorganisaties is het niet moeilijk voor te stellen dat Fendi's Haute Fourrure show niet zonder slag, stoot en een paar emmers rode verf voorbij zal gaan. (KS)

Karl Lagerfeld heeft het zichzelf niet gemakkelijk gemaakt. De ontwerper is de tachtig voorbij maar met een eigen lijn en verschillende collecties bij Fendi en Chanel is hij allesbehalve op pensioen. Sterker nog: de Keizer heeft zopas zijn kalender nog wat drukker gemaakt met een bontshow tijdens de Haute Coutureweek in Parijs, waar hij ook al met Chanel een staaltje vakmanschap tentoon zal moeten spreiden. "Bont is Fendi, en Fendi is bont", liet de Duitser twee jaar geleden optekenen, toen hij de unieke positie van het Italiaanse modehuis benadrukte, dat als eerste een eigen bontatelier huisvestte. "Het verschil tussen bont van Fendi en ander bont""De Haute Fourrure show zal onze bonttraditie versterken, onze knowhow in de kijker zetten en ons een kans geven om echt te experimenteren met bont", zegt Fendi CEO Pietro Beccardi aan Women's Wear Daily. "Haute Fourrure zal voor eens en voor altijd het verschil aantonen tussen bont van Fendi, en ander bont", aldus Beccardi, die eraan toevoegde dat mensen graag in Fendi bont investeren omdat ze weten dat het door de meest ervaren handen in de business wordt behandeld.Dat bont ontzettend belangrijk is voor het Italiaanse modehuis is geen geheim: zowel in winter als in zomercollecties wordt pels gretig gebruikt. Beccardi lauwert Lagerfeld, dit jaar ook al vijftig jaar aan het creatieve roer van Fendi, omdat hij het imago van bont heeft veranderd van bourgeois naar modieus door er eigenzinnige technieken op toe te passen. Anderen zijn allicht minder opgezet met de meest recente plannen van Herr Karl, die met de Haute Fourrureshow meteen zijn vijftigste verjaardag bij Fendi viert.Fur Free FurHoewel bont nog steeds rijkelijk aanwezig was op en naast de catwalks van de meest recente modeweken gaan sommige designers beetje bij beetje overstag voor alternatieven, in de voetsporen van voortrekster Stella McCartney, die al altijd voor diervriendelijke mode kiest. Met haar recenste prefall lijn wilde de Britse aantonen dat Fur Free Fur er even luxueus kan uitzien als de real deal. Daarnaast organiseerde liefdadigheidsorganisatie ACTasia nog geen maand geleden voor de tweede keer een Fur Free Fashion show in Peking. Ontwerpers van drie continenten, waaronder de Belgische Katrien Van Hecke, en 19 bontvrije merken sloegen de handen in elkaar om in het op bont verlekkerde China mode te promoten "met mededogen voor mensen, dieren en het milieu".Voor protest op de aankondiging van Lagerfeld en Fendi is het nieuws allicht nog te vers, maar gezien eerder acties van dierenrechtenorganisaties is het niet moeilijk voor te stellen dat Fendi's Haute Fourrure show niet zonder slag, stoot en een paar emmers rode verf voorbij zal gaan. (KS)