Modepaus Karl Lagerfeld heeft in ons land Karl Lagerfeld Belgium opgericht. Die vennootschap, opgericht in het Vlaams-Brabantse Ternat, zal het modemerk van de Duitse couturier verdelen in België en Luxemburg, zo schrijft L'Echo. In Anwerpen zal eind oktober een concept store de deuren openen.

De beheerder van Karl Lagerfeld Belgium is Alain Broekaert, de directeur van de kledingsdistributiegroep GAB die merken als Tommy Hilfiger, Pepe Jeans of Scotch&Soda in de portefeuille heeft. Via de vennootschap moet het merk Karl Lagerfeld groeien in het hogere marktsegment in België en Luxemburg.

Volgens L'Echo zal GAB zeer selectief bepalen wie de kledij mag verkopen. "Die strategie is afkomstig van de zetel van Karl Lagerfeld Retail", zegt de marketingverantwoordelijke van GAB.

De taakomschrijving van de vennootschap Karl Lagerfeld Belgium bevat groothandel, kleinhandel, import, export, commercialisering en productie van kledij, lederwaren, textielartikelen, schoenen, juwelen, horloges en cosmetica-artikelen.

Karl Lagerfeld ontwerpt naast zijn eigen lijn ook voor het Franse modehuis Chanel. Op Elle.be staat te lezen dat de concept store in de Antwerpse Schuttershofstraat zijn deuren zal openen. (Belga/DB)

Modepaus Karl Lagerfeld heeft in ons land Karl Lagerfeld Belgium opgericht. Die vennootschap, opgericht in het Vlaams-Brabantse Ternat, zal het modemerk van de Duitse couturier verdelen in België en Luxemburg, zo schrijft L'Echo. In Anwerpen zal eind oktober een concept store de deuren openen. De beheerder van Karl Lagerfeld Belgium is Alain Broekaert, de directeur van de kledingsdistributiegroep GAB die merken als Tommy Hilfiger, Pepe Jeans of Scotch&Soda in de portefeuille heeft. Via de vennootschap moet het merk Karl Lagerfeld groeien in het hogere marktsegment in België en Luxemburg. Volgens L'Echo zal GAB zeer selectief bepalen wie de kledij mag verkopen. "Die strategie is afkomstig van de zetel van Karl Lagerfeld Retail", zegt de marketingverantwoordelijke van GAB. De taakomschrijving van de vennootschap Karl Lagerfeld Belgium bevat groothandel, kleinhandel, import, export, commercialisering en productie van kledij, lederwaren, textielartikelen, schoenen, juwelen, horloges en cosmetica-artikelen. Karl Lagerfeld ontwerpt naast zijn eigen lijn ook voor het Franse modehuis Chanel. Op Elle.be staat te lezen dat de concept store in de Antwerpse Schuttershofstraat zijn deuren zal openen. (Belga/DB)