Onder andere omstandigheden hadden vooral aanwezige celebrities als Diane Kruger en Rita Ora er de show gestolen, of had de modepers duchtig getwitterd over het sprookjeswoud dat Karl Lagerfeld voor de gelegenheid had laten optrekken in het Grand Palais in Parijs.

Scheiding van kerk en staat
Nu Frankrijk al wekenlang debatteert over het holebihuwelijk was hét gespreksonderwerp na afloop van de haute couture-show van Chanel echter het statement dat Lagerfeld maakte toen hij twee meisjes in kanten bruidsjurken over de catwalk liet lopen.

"Ik begrijp het huidige debat in Frankrijk niet", vertelde Lagerfeld de verzamelde pers in de coulissen. "Zijn kerk en staat hier al niet gescheiden sinds 1904? Waarom kunnen mensen die samenleven niet dezelfde veiligheid genieten als gehuwde burgers?"

Meteen betuigde de ontwerper ook zijn steun aan de adoptie van kinderen door holebikoppels, zij het met enig voorbehoud. "Twee moeders lijken me beter dan twee vaders", nuanceerde Lagerfeld backstage. "Een kind zonder moeder, dat is een beetje triest."

Bocht
Met zijn statement en uitspraken maakt Lagerfeld hoe dan ook een behoorlijke bocht. In het voorjaar van 2010 verklaarde de ontwerper immers nog tegen het holebihuwelijk te zijn. "In de jaren zestig eiste iedereen het recht op om anders te zijn", vertelde hij toen aan het Britse tijdschrift Vice. "Nu wil iedereen plotseling hetzelfde burgerlijke leventje."

Eerder deze maand mengde ook het Franse modeblad Elle zich in de discussie, door eveneens twee bruiden op zijn cover te plaatsen. De redactie bekende evenwel verdeeld te zijn inzake het recht van holebi's om kinderen te maken of te adopteren.

Wim Denolf

Onder andere omstandigheden hadden vooral aanwezige celebrities als Diane Kruger en Rita Ora er de show gestolen, of had de modepers duchtig getwitterd over het sprookjeswoud dat Karl Lagerfeld voor de gelegenheid had laten optrekken in het Grand Palais in Parijs. Scheiding van kerk en staat Nu Frankrijk al wekenlang debatteert over het holebihuwelijk was hét gespreksonderwerp na afloop van de haute couture-show van Chanel echter het statement dat Lagerfeld maakte toen hij twee meisjes in kanten bruidsjurken over de catwalk liet lopen. "Ik begrijp het huidige debat in Frankrijk niet", vertelde Lagerfeld de verzamelde pers in de coulissen. "Zijn kerk en staat hier al niet gescheiden sinds 1904? Waarom kunnen mensen die samenleven niet dezelfde veiligheid genieten als gehuwde burgers?" Meteen betuigde de ontwerper ook zijn steun aan de adoptie van kinderen door holebikoppels, zij het met enig voorbehoud. "Twee moeders lijken me beter dan twee vaders", nuanceerde Lagerfeld backstage. "Een kind zonder moeder, dat is een beetje triest." Bocht Met zijn statement en uitspraken maakt Lagerfeld hoe dan ook een behoorlijke bocht. In het voorjaar van 2010 verklaarde de ontwerper immers nog tegen het holebihuwelijk te zijn. "In de jaren zestig eiste iedereen het recht op om anders te zijn", vertelde hij toen aan het Britse tijdschrift Vice. "Nu wil iedereen plotseling hetzelfde burgerlijke leventje." Eerder deze maand mengde ook het Franse modeblad Elle zich in de discussie, door eveneens twee bruiden op zijn cover te plaatsen. De redactie bekende evenwel verdeeld te zijn inzake het recht van holebi's om kinderen te maken of te adopteren. Wim Denolf