‘Deze troep heb ik niet goedgekeurd’: Justin Bieber in de clinch met H&M

Getty
Aylin Koksal
Aylin Koksal Journalist Weekend.be

Kledingketen H&M bracht een collectie uit met het hoofd van Justin Bieber, maar zou daarvoor geen toestemming hebben gevraagd aan de zanger. De keten haalt die artikelen nu uit de collectie.

Via zijn persoonlijke Instagram vroeg Bieber zijn fans nu om de nieuwe collectie van H&M niet te kopen. ‘Deze collectie is troep’, klinkt het in een Instagramstory. ‘Ik gaf geen toestemming of goedkeuring. Koop dit niet.’

De nieuwe collectie bestond onder andere uit t-shirts, hoodies en truien met het hoofd van de zanger en quotes van zijn nummers. De kledingketen verklaarde aannvankelijk aan Page Six Style dat ze de juiste stappen namen: ‘Net als bij alle andere gelicentieerde producten en partnerschappen heeft H&M de juiste goedkeuringsprocedures gevolgd’, klinkt het. Bieber ontkende dat laatste daarentegen: ‘Ik keurde helemaal niets goed van deze collectie. Als ik jullie was, zou ik deze troep niet kopen’, aldus Bieber in een Instagramverhaal.

Vandaag haalde H&M de kleren dan alweer uit de collectie. ‘Uit respect voor de samenwerking en Justin Bieber hebben we de artikelen verwijderd’, meldt de winkelketen vandaag aan NU.nl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content