Het Internationaal Wol Secretariaat heeft de finale lijst van finalisten en juryleden van de International Woolmark Prize bekend gemaakt. De prijs wordt uitgereikt tijdens de modeweek van Londen op 16 februari. Enkele maanden geleden werd reeds aangekondigd dat de Belgische Christian Wijnants het Europees gedeelte van de Woolmark prijs gewonnen had. In maart moet hij het opnemen tegen de vijf andere finalisten zijnde Sophie Theallet uit de Verenigde Staten, Ban Xiao Xiu uit China, Dion Lee uit Australië, DRESSESUNDRESSED uit Japan en Pankaj and Nidhi uit India.

Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld

De prijs werd in het leven geroepen in 1953 om jonge ontwerpers te ondersteunen en lanceerde zo meteen enkele namen die vandaag niet meer uit de modewereld weg te denken zijn. Zo wonnen Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld in 1954 een prijs voor hun innovatieve ontwerpen waarmee ze de veelzijdigheid van wol belichtten.

Prestigieuze jury

Een halve eeuw later werd deze prestigieuze award in een nieuw kleedje gestoken om wol opnieuw in een hip daglicht te stellen. De finale zal plaatsvinden tijdens de modeweek van Londen waar de grootste namen uit de modewereld het werk van de zes finalisten zullen beoordelen. Zo zetelen Diane Von Furstenberg, Donnatella Versace, Franca Sozzani, Tim Blanks, Victoria Beckham, Andrew Keith, Lane Crawford, Carla Sozzani, Linda Fargo, Bergdorf Goodman, Paula Reed, Stefan Asbrand-Eickhoff en Eickhoff Konigsallee in de jury.

"Sinds de regionale prijsuitreikingen in juli 2012 heeft de International Woolmark Prize alleen maar aandacht en ondersteuning gewonnen. Hierbij komt nu de bekendmaking van de bijzondere personen die zich bereid hebben gevonden in de jury voor de finale van de International Woolmark Prize plaats te nemen", legt Stuart McCullough, CEO van Australian Wool Innovation, uit.

De winnaar mag naast de award ook een geldprijs van 105.000 dollar mee naar huis nemen. Daarnaast wordt zijn/haar collectie wereldwijd verkocht door prestigieuze warenhuizen zoals Bergdorf Goodman in de Verenigde Staten, Harvey Nichols in Groot Brittannië, 10 Corso Como in Italië, JOYCE in China, Eickhoff in Duitsland en David Jones in Australië.

Het Internationaal Wol Secretariaat heeft de finale lijst van finalisten en juryleden van de International Woolmark Prize bekend gemaakt. De prijs wordt uitgereikt tijdens de modeweek van Londen op 16 februari. Enkele maanden geleden werd reeds aangekondigd dat de Belgische Christian Wijnants het Europees gedeelte van de Woolmark prijs gewonnen had. In maart moet hij het opnemen tegen de vijf andere finalisten zijnde Sophie Theallet uit de Verenigde Staten, Ban Xiao Xiu uit China, Dion Lee uit Australië, DRESSESUNDRESSED uit Japan en Pankaj and Nidhi uit India. Yves Saint Laurent en Karl LagerfeldDe prijs werd in het leven geroepen in 1953 om jonge ontwerpers te ondersteunen en lanceerde zo meteen enkele namen die vandaag niet meer uit de modewereld weg te denken zijn. Zo wonnen Yves Saint Laurent en Karl Lagerfeld in 1954 een prijs voor hun innovatieve ontwerpen waarmee ze de veelzijdigheid van wol belichtten. Prestigieuze jury Een halve eeuw later werd deze prestigieuze award in een nieuw kleedje gestoken om wol opnieuw in een hip daglicht te stellen. De finale zal plaatsvinden tijdens de modeweek van Londen waar de grootste namen uit de modewereld het werk van de zes finalisten zullen beoordelen. Zo zetelen Diane Von Furstenberg, Donnatella Versace, Franca Sozzani, Tim Blanks, Victoria Beckham, Andrew Keith, Lane Crawford, Carla Sozzani, Linda Fargo, Bergdorf Goodman, Paula Reed, Stefan Asbrand-Eickhoff en Eickhoff Konigsallee in de jury. "Sinds de regionale prijsuitreikingen in juli 2012 heeft de International Woolmark Prize alleen maar aandacht en ondersteuning gewonnen. Hierbij komt nu de bekendmaking van de bijzondere personen die zich bereid hebben gevonden in de jury voor de finale van de International Woolmark Prize plaats te nemen", legt Stuart McCullough, CEO van Australian Wool Innovation, uit. De winnaar mag naast de award ook een geldprijs van 105.000 dollar mee naar huis nemen. Daarnaast wordt zijn/haar collectie wereldwijd verkocht door prestigieuze warenhuizen zoals Bergdorf Goodman in de Verenigde Staten, Harvey Nichols in Groot Brittannië, 10 Corso Como in Italië, JOYCE in China, Eickhoff in Duitsland en David Jones in Australië.