De ontwerper achter het jonge modehuis Altuzarra heeft de CFDA/Vogue Fashion Fund Award gewonnen. Hij neemt een geldsom van 221.000 euro mee naar huis.

Joseph Altuzarra maakte 2 jaar geleden zijn intrede in de modewereld. Vorig jaar al werd hij genomineerd voor de CFDA/Vogue Fashion Fund Award en ook voor de Swarovski Award for Womenswear. Dit jaar kaapt hij die eerste weg, goed voor zo'n 221.000 euro.

De New Yorkse juweelontwerpster Pamela Love en nieuwkomers Shane Gabier en Chris Peters van het label Creatures of the Wind eindigden op de tweede en derde plaats. Zij nemen een ruwe 74.000 euro mee naar huis. Andere finalisten waren onder meer Carlos Campo, Alexa Adams en Flora Gill van Ohne Titel en Soraya Silchenstedt van Finn Jewelry.

Het is intussen de achtste keer dat de prijs wordt uitgereikt door de CFDA (Council of Fashion Designers of America) en het modemagazine Vogue. Met deze onderscheiding willen beide instanties opkomend talent ondersteunen via een geldsom en een mentorprogramma, waarin industrieleiders worden betrokken.

Winnaars van de vorige edities waren onder meer Billy Reid, Alexander Wang en de ontwerpers van Proenza Schouler.

Vincent Fobelets

De ontwerper achter het jonge modehuis Altuzarra heeft de CFDA/Vogue Fashion Fund Award gewonnen. Hij neemt een geldsom van 221.000 euro mee naar huis. Joseph Altuzarra maakte 2 jaar geleden zijn intrede in de modewereld. Vorig jaar al werd hij genomineerd voor de CFDA/Vogue Fashion Fund Award en ook voor de Swarovski Award for Womenswear. Dit jaar kaapt hij die eerste weg, goed voor zo'n 221.000 euro. De New Yorkse juweelontwerpster Pamela Love en nieuwkomers Shane Gabier en Chris Peters van het label Creatures of the Wind eindigden op de tweede en derde plaats. Zij nemen een ruwe 74.000 euro mee naar huis. Andere finalisten waren onder meer Carlos Campo, Alexa Adams en Flora Gill van Ohne Titel en Soraya Silchenstedt van Finn Jewelry. Het is intussen de achtste keer dat de prijs wordt uitgereikt door de CFDA (Council of Fashion Designers of America) en het modemagazine Vogue. Met deze onderscheiding willen beide instanties opkomend talent ondersteunen via een geldsom en een mentorprogramma, waarin industrieleiders worden betrokken. Winnaars van de vorige edities waren onder meer Billy Reid, Alexander Wang en de ontwerpers van Proenza Schouler.Vincent Fobelets