Volgens WWD is de fel bekritiseerde modeontwerper John Galliano in gesprek met Oscar de la Renta om een vaste baan vast te krijgen bij dit modehuis.

Tijdens de vorige editie van de New York Fashion Week mocht Galliano, die werd ontslagen bij Dior na racistische uitlatingen, aan de slag bij de la Renta om mee te werken aan de voorbereidingen voor de modeweek. Er volgde een storm van kritiek en er was veel onbegrip voor Oscar de la Renta omdat hij de 'gevallen' ontwerper bij hem aan de slag te liet gaan.

Nu, enkele maanden later, geeft Oscar de la Renta het nog steeds niet op om de carrière van Galliano nieuw leven in te blazen. Zo zou de ontwerper een vast contract onder zijn neus geschoven hebben gekregen van het modehuis. Maar dit wil het modehuis van de la Renta niet officieel bevestigen.

De la Renta staat alvast als een blok achter Galliano en heeft hem dan ook al verschillende malen verdedigd. "Ongeacht wat hij gedaan heeft, vind ik dat iedereen in het leven een tweede kans verdient, "zei de la Renta in juni. "Het zou jammer zijn als de mode-industrie wordt beroofd van zo'n groot talent." (LVR)

Volgens WWD is de fel bekritiseerde modeontwerper John Galliano in gesprek met Oscar de la Renta om een vaste baan vast te krijgen bij dit modehuis. Tijdens de vorige editie van de New York Fashion Week mocht Galliano, die werd ontslagen bij Dior na racistische uitlatingen, aan de slag bij de la Renta om mee te werken aan de voorbereidingen voor de modeweek. Er volgde een storm van kritiek en er was veel onbegrip voor Oscar de la Renta omdat hij de 'gevallen' ontwerper bij hem aan de slag te liet gaan. Nu, enkele maanden later, geeft Oscar de la Renta het nog steeds niet op om de carrière van Galliano nieuw leven in te blazen. Zo zou de ontwerper een vast contract onder zijn neus geschoven hebben gekregen van het modehuis. Maar dit wil het modehuis van de la Renta niet officieel bevestigen. De la Renta staat alvast als een blok achter Galliano en heeft hem dan ook al verschillende malen verdedigd. "Ongeacht wat hij gedaan heeft, vind ik dat iedereen in het leven een tweede kans verdient, "zei de la Renta in juni. "Het zou jammer zijn als de mode-industrie wordt beroofd van zo'n groot talent." (LVR)