Modeontwerper John Galliano sleept zijn voormalige werkgevers Christian Dior Couture en John Galliano S.A. voor de rechter en eist een 6 miljoen euro schadevergoeding.

Galliano wil namelijk betaald worden zoals iemand in loondienst, maar de modehuizen beweren dat hij in dienst was als gecontracteerde werknemer waardoor hij op elk moment ontslagen kon worden. En dat gebeurde ook toen Galliano in 2011 antisemitische uitspraken had gedaan in een Frans café.

De feiten op een rij: twee jaar geleden werd John Galliano ontslagen als hoofdontwerper bij Christian Dior Couture en bij zijn gelijknamig bedrijf John Galliano S.A. Reden? De man was zijn boekje zwaar te buiten gegaan en had zich schuldig gemaakt aan antisemitische uitspraken in een Frans café.

Sinds hij aan de deur werd gezet ligt John Galliano overhoop met zijn voormalige werkgevers. Galliano houdt voet bij stuk en is ervan overtuigd dat hij onterecht werd ontslagen. Op 24 oktober verschijnt Galliano voor de rechter in de zaak tegen zijn vorige werknemers. Hij eist achterstallig loon en wil volgens zijn advocaat een schadevergoeding van zo'n 6 miljoen euro. Dat schrijft WWD.

To be continued! (LVR)

Modeontwerper John Galliano sleept zijn voormalige werkgevers Christian Dior Couture en John Galliano S.A. voor de rechter en eist een 6 miljoen euro schadevergoeding. Galliano wil namelijk betaald worden zoals iemand in loondienst, maar de modehuizen beweren dat hij in dienst was als gecontracteerde werknemer waardoor hij op elk moment ontslagen kon worden. En dat gebeurde ook toen Galliano in 2011 antisemitische uitspraken had gedaan in een Frans café. De feiten op een rij: twee jaar geleden werd John Galliano ontslagen als hoofdontwerper bij Christian Dior Couture en bij zijn gelijknamig bedrijf John Galliano S.A. Reden? De man was zijn boekje zwaar te buiten gegaan en had zich schuldig gemaakt aan antisemitische uitspraken in een Frans café. Sinds hij aan de deur werd gezet ligt John Galliano overhoop met zijn voormalige werkgevers. Galliano houdt voet bij stuk en is ervan overtuigd dat hij onterecht werd ontslagen. Op 24 oktober verschijnt Galliano voor de rechter in de zaak tegen zijn vorige werknemers. Hij eist achterstallig loon en wil volgens zijn advocaat een schadevergoeding van zo'n 6 miljoen euro. Dat schrijft WWD. To be continued! (LVR)