Eerder maakten we al bekend dat John Galliano een drie dagen durende masterclass zou geven aan de Parsons-academie. Zijn lessen, die onderdeel zouden uitmaken van de Show Me Emotion cursus van het masterjaar, konden echter op behoorlijk wat kritiek rekenen. De studenten van Parsons stelden immers een petitie op tegen de komst van Mr. Galliano waarin ze stelden dat iemand die zulke inhumane, antisemitische uitspraken heeft gedaan in het verleden, geen toekomst heeft op een school als Parsons. De petitie haalde meer dan 2000 handtekeningen.

Toch bleef het schoolbestuur de gastdocent verdedigen; ze zeiden dat het een interessant moment was voor studenten om een open gesprek te hebben met deze getalenteerde ontwerper en om te leren van zijn kunde én van zijn fouten.

John Galliano zag deze "openheid" uiteindelijk toch niet zitten en weigerde zulke gesprekken met studenten - een lezing wilde hij nog wel altijd geven, maar de communicatie moest blijkbaar eenzijdig gebeuren. Parsons was hier dan weer niet mee akkoord en stuurde een e-mail uit naar zijn studenten om te melden dat de workshops met Mr. Galliano afgeschaft werden.

In de mail staat te lezen dat de orginele afspraak -een open forum waarin docenten en studenten vragen konden stellen aan John Galliano- niet meer kon doorgaan voor de ontwerper en dat de school, een kritische instelling zijnde, zich genoodzaakt zag om het hele programma dan maar te schrappen. Lees de volledige mail hier. (KS)

Eerder maakten we al bekend dat John Galliano een drie dagen durende masterclass zou geven aan de Parsons-academie. Zijn lessen, die onderdeel zouden uitmaken van de Show Me Emotion cursus van het masterjaar, konden echter op behoorlijk wat kritiek rekenen. De studenten van Parsons stelden immers een petitie op tegen de komst van Mr. Galliano waarin ze stelden dat iemand die zulke inhumane, antisemitische uitspraken heeft gedaan in het verleden, geen toekomst heeft op een school als Parsons. De petitie haalde meer dan 2000 handtekeningen. Toch bleef het schoolbestuur de gastdocent verdedigen; ze zeiden dat het een interessant moment was voor studenten om een open gesprek te hebben met deze getalenteerde ontwerper en om te leren van zijn kunde én van zijn fouten. John Galliano zag deze "openheid" uiteindelijk toch niet zitten en weigerde zulke gesprekken met studenten - een lezing wilde hij nog wel altijd geven, maar de communicatie moest blijkbaar eenzijdig gebeuren. Parsons was hier dan weer niet mee akkoord en stuurde een e-mail uit naar zijn studenten om te melden dat de workshops met Mr. Galliano afgeschaft werden. In de mail staat te lezen dat de orginele afspraak -een open forum waarin docenten en studenten vragen konden stellen aan John Galliano- niet meer kon doorgaan voor de ontwerper en dat de school, een kritische instelling zijnde, zich genoodzaakt zag om het hele programma dan maar te schrappen. Lees de volledige mail hier. (KS)