De gevallen ontwerper John Galliano gaat enkele lessen geven op de New Yorkse modeschool Parsons. Dat schrijft The Telegraph.

De 52-jarige ontwerper zal de eerste gastlector zijn van een serie lessen voor laatstejaarsstudenten die het thema 'Show Me Emotion' hebben. Tijdens de vierdaagse masterclass mogen de studenten het atelier van Galliano bezoeken en wordt Galliano geïnterviewd door het hoofd van de school, Simon Cowell. De studenten worden aangemoedigd om nauw met Galliano samen te werken om zo de enorme druk te ervaren om aan de top te staan in de ontwerperswereld.

Eerder waren er al geruchten dat Galliano misschien zou gaan les geven aan de Londense kunstschool Central Saint Martins nadat hij daar een bezoekje bracht, want hij studeerde zelf ook af aan Saint Martins.

Galliano werkte eerder dit jaar samen met Oscar de la Renta voor diens show tijdens The New York Fashion Week, een samenwerking die aangemoedigd werd door Anna Wintour. John Galliano werd in 2011 ontslagen als hoofdontwerper bij Dior vanwege zijn antisemitische uitspraken in dronken toestand. Opvallend is dus dat net hij les gaat geven over emoties en intuïtie, niet meteen twee dingen die hij onder controle heeft.
(AV)

De gevallen ontwerper John Galliano gaat enkele lessen geven op de New Yorkse modeschool Parsons. Dat schrijft The Telegraph. De 52-jarige ontwerper zal de eerste gastlector zijn van een serie lessen voor laatstejaarsstudenten die het thema 'Show Me Emotion' hebben. Tijdens de vierdaagse masterclass mogen de studenten het atelier van Galliano bezoeken en wordt Galliano geïnterviewd door het hoofd van de school, Simon Cowell. De studenten worden aangemoedigd om nauw met Galliano samen te werken om zo de enorme druk te ervaren om aan de top te staan in de ontwerperswereld. Eerder waren er al geruchten dat Galliano misschien zou gaan les geven aan de Londense kunstschool Central Saint Martins nadat hij daar een bezoekje bracht, want hij studeerde zelf ook af aan Saint Martins. Galliano werkte eerder dit jaar samen met Oscar de la Renta voor diens show tijdens The New York Fashion Week, een samenwerking die aangemoedigd werd door Anna Wintour. John Galliano werd in 2011 ontslagen als hoofdontwerper bij Dior vanwege zijn antisemitische uitspraken in dronken toestand. Opvallend is dus dat net hij les gaat geven over emoties en intuïtie, niet meteen twee dingen die hij onder controle heeft. (AV)