John Galliano, die in ongenade was gevallen na dronken wantoestanden en antisemitische uitspraken, krijgt een nieuwe kans. Die wordt hem aangeboden door Oscar de la Renta die zijn studio in New York openstelt voor de controversiële ontwerper.

De komende drie weken zal Galliano resideren in de la Renta's studio om te werken aan de New York Fashion Week show. Nadat Galliano in maart 2011 door Dior aan de deur werd gezet, heeft hij zich geconcentreerd op zijn alcoholverslaving en gezocht naar oplossingen voor zijn probleem. In juli 2011 mocht hij de trouwjurk van Kate Moss ontwerpen, maar voor de rest werd zijn aanwezigheid in de wereld van de mode angstvallig vermeden om nog meer schandalen te voorkomen.

Vertrouwde omgeving

Aan WWD vertelde de la Renta dat hij een groot bewonderaar is van Galliano's talent en hem een kans wil geven om na al zijn inspanningen terug op het juiste pad te geraken. In de vertrouwde omgeving van de la Renta's studio kan de veelbesproken ontwerper rustig opnieuw acclimatiseren aan de hele fashion heisa en aan zijn comeback werken. Galliano uitte reeds zijn dankbaarheid voor de la Renta en vertelde aan WWD dat zijn geloof en steun hem nederig en dankbaar maken.

De Vogue zegen

Volgens WWD werd het idee om Galliano te laten werken in de la Renta's studio eerst geopperd door de US Vogue hoofdredactrice Anna Wintour, vriendin van beide partijen. Ook Vogue redactrice Alexandra Shulman geeft haar zegen en verkondigde aan WWD verheugd te zijn over deze samenwerking tussen de "prins van romantische glamour" en de "koning van de uptown style".

Theatrale schoonheid

Hoewel hij op zijn gedrag en uitlatingen flink afgestraft is geweest door zowel de modewereld als daarbuiten, is hij niet aangevallen op zijn talent en knowhow van zijn vak. De creatieve geest mag dan wel bedenkelijke levenskeuzes gemaakt hebben, zijn ontwerpen worden nog steeds grotendeels bejubeld. Galliano's ontwerpen en shows zijn gekend om hun theatrale schoonheid en dramatiek.

Alcoholisme & antisemitisme

De laatste twee jaren is Galliano in behandeling geweest voor zijn alcoholisme. Hij sloeg een mea culpa door te stellen dat hij in de periode voor zijn geheelonthouding dingen heeft gezegd en gedaan die anderen gekwetst hebben en betuigde zijn oprechte verontschuldigen aan de Joodse gemeenschap, zowel persoonlijk als publiekelijk. Hij belooft ook plechtig dat hij zich zal blijven verontschuldigen en zijn schuld nooit zal ontkennen. De Anti-Defamation League - een organisatie die antisemitisme bestrijdt - heeft al laten weten volledig achter Galliano's comeback te staan. Ze geloven dat individuen kunnen veranderen en nemen genoegen met de schuldbekentenissen en excuses van de ontwerper. (LP)

John Galliano, die in ongenade was gevallen na dronken wantoestanden en antisemitische uitspraken, krijgt een nieuwe kans. Die wordt hem aangeboden door Oscar de la Renta die zijn studio in New York openstelt voor de controversiële ontwerper.De komende drie weken zal Galliano resideren in de la Renta's studio om te werken aan de New York Fashion Week show. Nadat Galliano in maart 2011 door Dior aan de deur werd gezet, heeft hij zich geconcentreerd op zijn alcoholverslaving en gezocht naar oplossingen voor zijn probleem. In juli 2011 mocht hij de trouwjurk van Kate Moss ontwerpen, maar voor de rest werd zijn aanwezigheid in de wereld van de mode angstvallig vermeden om nog meer schandalen te voorkomen. Vertrouwde omgeving Aan WWD vertelde de la Renta dat hij een groot bewonderaar is van Galliano's talent en hem een kans wil geven om na al zijn inspanningen terug op het juiste pad te geraken. In de vertrouwde omgeving van de la Renta's studio kan de veelbesproken ontwerper rustig opnieuw acclimatiseren aan de hele fashion heisa en aan zijn comeback werken. Galliano uitte reeds zijn dankbaarheid voor de la Renta en vertelde aan WWD dat zijn geloof en steun hem nederig en dankbaar maken. De Vogue zegen Volgens WWD werd het idee om Galliano te laten werken in de la Renta's studio eerst geopperd door de US Vogue hoofdredactrice Anna Wintour, vriendin van beide partijen. Ook Vogue redactrice Alexandra Shulman geeft haar zegen en verkondigde aan WWD verheugd te zijn over deze samenwerking tussen de "prins van romantische glamour" en de "koning van de uptown style". Theatrale schoonheidHoewel hij op zijn gedrag en uitlatingen flink afgestraft is geweest door zowel de modewereld als daarbuiten, is hij niet aangevallen op zijn talent en knowhow van zijn vak. De creatieve geest mag dan wel bedenkelijke levenskeuzes gemaakt hebben, zijn ontwerpen worden nog steeds grotendeels bejubeld. Galliano's ontwerpen en shows zijn gekend om hun theatrale schoonheid en dramatiek. Alcoholisme & antisemitisme De laatste twee jaren is Galliano in behandeling geweest voor zijn alcoholisme. Hij sloeg een mea culpa door te stellen dat hij in de periode voor zijn geheelonthouding dingen heeft gezegd en gedaan die anderen gekwetst hebben en betuigde zijn oprechte verontschuldigen aan de Joodse gemeenschap, zowel persoonlijk als publiekelijk. Hij belooft ook plechtig dat hij zich zal blijven verontschuldigen en zijn schuld nooit zal ontkennen. De Anti-Defamation League - een organisatie die antisemitisme bestrijdt - heeft al laten weten volledig achter Galliano's comeback te staan. Ze geloven dat individuen kunnen veranderen en nemen genoegen met de schuldbekentenissen en excuses van de ontwerper. (LP)