Jil Sander was deze week eregast van Pitti Uomo, 's werelds belangrijkste beurs voor mannenmode. Creatief directeur Raf Simons bracht zijn gasten naar een oude villa in de heuvels rond Firenze.

De Villa Gamberaia, een landhuis uit de zeventiende eeuw met historische tuinen en een overweldigend panorama, werd al eens gebruikt voor een show van Vivienne Westwood, in 1999.

Raf Simons koos, in dat rijke decor, voor een eerder eenvoudige set-up: een lange catwalk van gras, omringd door witte banken, met verblindende lampen en een soundtrack van, onder meer, Chemical Brothers. Het had de hele dag gestormd (de beursgebouwen van Pitti stonden 's namiddags gedeeltelijk onder water), maar 's avonds hield de natuur zich in.

Bloemenprints

De collectie, voor zomer 2011, stond in het teken van gesatureerde, tropische kleuren. Over de kleren zelf (een felroze broek, een elektrisch blauw hemdje, een grasgroene lichte regenjas) leek niet al te lang zijn nagedacht. Ze waren conform aan het stijlvocabularium van Jil Sander.

En dat volstond, want neon schreeuwt op zich al luid genoeg. De paar omwegen buiten het minimalisme, met bijvoorbeeld bloemenprints in de stijl van Yohji Yamamoto, waren dan ook enigszins overbodig.

Tijdens de finale van de show begon het te regenen. De beloofde garden party werd verplaatst naar een immense witte tent, waarna de gasten met achtereenvolgens minivan en autobus terug naar het centrum van Firenze werden gebracht.


Jesse Brouns

Jil Sander was deze week eregast van Pitti Uomo, 's werelds belangrijkste beurs voor mannenmode. Creatief directeur Raf Simons bracht zijn gasten naar een oude villa in de heuvels rond Firenze. De Villa Gamberaia, een landhuis uit de zeventiende eeuw met historische tuinen en een overweldigend panorama, werd al eens gebruikt voor een show van Vivienne Westwood, in 1999. Raf Simons koos, in dat rijke decor, voor een eerder eenvoudige set-up: een lange catwalk van gras, omringd door witte banken, met verblindende lampen en een soundtrack van, onder meer, Chemical Brothers. Het had de hele dag gestormd (de beursgebouwen van Pitti stonden 's namiddags gedeeltelijk onder water), maar 's avonds hield de natuur zich in. Bloemenprints De collectie, voor zomer 2011, stond in het teken van gesatureerde, tropische kleuren. Over de kleren zelf (een felroze broek, een elektrisch blauw hemdje, een grasgroene lichte regenjas) leek niet al te lang zijn nagedacht. Ze waren conform aan het stijlvocabularium van Jil Sander. En dat volstond, want neon schreeuwt op zich al luid genoeg. De paar omwegen buiten het minimalisme, met bijvoorbeeld bloemenprints in de stijl van Yohji Yamamoto, waren dan ook enigszins overbodig. Tijdens de finale van de show begon het te regenen. De beloofde garden party werd verplaatst naar een immense witte tent, waarna de gasten met achtereenvolgens minivan en autobus terug naar het centrum van Firenze werden gebracht. Jesse Brouns