De Amerikaanse designer werd op maandagavond officieel voorgesteld als de nieuwe creatieve directeur van het Italiaanse fashionmerk. Zijn allereerste collectie zal volgend jaar in februari op de Milan Fashion Week te bewonderen zijn.

In een mededeling aan Vogue vertelt een woordvoerster van het merk dat de keuze voor Jeremy Scott erg logisch was. 'Deze samenwerking respecteert het DNA van Moschino. Jeremy Scott staat bekend om zijn eclectische stijl en hij weet wat er vandaag speelt. Bovendien is hij zeker in staat om de identiteit van Moschino opnieuw uit te vinden.'

Jeremy Scott neemt de plaats in van Rossella Jardini, die al sinds 1994 aan het hoofd stond van de ontwerpersafdeling. Moschino bedankte Jardini voor de jarenlange samenwerking en prees haar creativiteit en doorzettingsvermogen. 'Rossella Jardini zal altijd een belangrijke plaats innemen in de geschiedenis van Moschino', klonk het.

De 39-jarige Scott zal in de toekomst dus niet alleen de ontwerpen van Moschino op zich nemen. Hij zal ook zijn eigen merk, sinds 1997, blijven leiden. (AB)

De Amerikaanse designer werd op maandagavond officieel voorgesteld als de nieuwe creatieve directeur van het Italiaanse fashionmerk. Zijn allereerste collectie zal volgend jaar in februari op de Milan Fashion Week te bewonderen zijn.In een mededeling aan Vogue vertelt een woordvoerster van het merk dat de keuze voor Jeremy Scott erg logisch was. 'Deze samenwerking respecteert het DNA van Moschino. Jeremy Scott staat bekend om zijn eclectische stijl en hij weet wat er vandaag speelt. Bovendien is hij zeker in staat om de identiteit van Moschino opnieuw uit te vinden.'Jeremy Scott neemt de plaats in van Rossella Jardini, die al sinds 1994 aan het hoofd stond van de ontwerpersafdeling. Moschino bedankte Jardini voor de jarenlange samenwerking en prees haar creativiteit en doorzettingsvermogen. 'Rossella Jardini zal altijd een belangrijke plaats innemen in de geschiedenis van Moschino', klonk het.De 39-jarige Scott zal in de toekomst dus niet alleen de ontwerpen van Moschino op zich nemen. Hij zal ook zijn eigen merk, sinds 1997, blijven leiden. (AB)