De hippe Amerikaanse kledingfabrikant en platenmaatschappij Volcom heeft ook oog voor het goede doel. Het jongerenmerk lanceert een actie waarbij je je oude jeans aan daklozen kan schenken.
Dit jaar start voor de derde maal Give jeans a chance, een actie die bewustwording wilt creëren rond het daklozenprobleem en waarbij daklozen ook effectief worden geholpen. Dit gebeurt door wereldwijd jeansbroeken te verzamelen en te doneren aan mensen die op straat leven.
Ambassadeurs

Volcom verwacht dat dit jaar 50.000 jeansbroeken zullen worden verzameld. Naast het verzamelen kan je ook ambassadeur van de actie worden: kies een plaats (je school, je werk), maak er reclame (met posters die je online kan aanvragen), en zamel tot 31 oktober zoveel mogelijk kleren in. Daarna breng je de gehele opbrengst naar een daklozencentrum in de buurt.

Wedstrijd

Om de actie te stimuleren, organiseert Volcom ook een wedstrijd voor deelnemende ambassadeurs. Diegene met de meeste ingezamelde jeans wint 1000 euro voor een goed doel naar keuze. Meer informatie en filmpjes van afgelopen jaren vind je hieronder en op de website. (AH)

De hippe Amerikaanse kledingfabrikant en platenmaatschappij Volcom heeft ook oog voor het goede doel. Het jongerenmerk lanceert een actie waarbij je je oude jeans aan daklozen kan schenken. Dit jaar start voor de derde maal Give jeans a chance, een actie die bewustwording wilt creëren rond het daklozenprobleem en waarbij daklozen ook effectief worden geholpen. Dit gebeurt door wereldwijd jeansbroeken te verzamelen en te doneren aan mensen die op straat leven. Ambassadeurs Volcom verwacht dat dit jaar 50.000 jeansbroeken zullen worden verzameld. Naast het verzamelen kan je ook ambassadeur van de actie worden: kies een plaats (je school, je werk), maak er reclame (met posters die je online kan aanvragen), en zamel tot 31 oktober zoveel mogelijk kleren in. Daarna breng je de gehele opbrengst naar een daklozencentrum in de buurt. Wedstrijd Om de actie te stimuleren, organiseert Volcom ook een wedstrijd voor deelnemende ambassadeurs. Diegene met de meeste ingezamelde jeans wint 1000 euro voor een goed doel naar keuze. Meer informatie en filmpjes van afgelopen jaren vind je hieronder en op de website. (AH)