Net zoals Martin Margiela, begon ook Jean Paul Knott zijn carrière als assistent in Parijs. Meteen nadat de ontwerper uit Verviers afstudeert aan het Fashion Institute of Technology in New York, gaat hij aan de slag bij Yves Saint Laurent. Hij ontwerpt er de Rive Gauche-collectie en assisteert de master himself bij de haute couturelijn.

Terug in Brussel lanceert hij in 1999 onder eigen naam een prêt-à-porterlabel, met artistieke foto- en videopresentaties in Parijs. Als hij in maart 2001 op de officiële kalender staat, is niet alleen modegoeroe Suzy Menkes dolenthousiast: Knott wordt artistiek directeur van Krizia en ontwerpt kostuums voor de productie Lumière van Maurice Béjart.

Daarna volgen tegenslagen: in januari 2002 beëindigt Krizia zijn contract, en ook zijn aanstelling als creatief directeur bij Louis Feraud vier maanden later is een kort leven beschoren. Feraud prijst zijn Parijse stijl, waarin stoffen en drapering een grote rol spelen, maar klaagt in april 2003 over de verkoopcijfers. Exit Knott dus, die nu zijn eigen label voortzet en sinds 2002 eindelijk aanknoopt met de Belgische markt. Knott en Laurent kunnen nu samen klagen over de luxe-industrie.

In 2005 richt hij een suite van het Royal Windsor hotel in Brussel in. Vanaf 2007 is hij creatief directeur bij Cerruti. (WD)
www.jeanpaulknott.com

Net zoals Martin Margiela, begon ook Jean Paul Knott zijn carrière als assistent in Parijs. Meteen nadat de ontwerper uit Verviers afstudeert aan het Fashion Institute of Technology in New York, gaat hij aan de slag bij Yves Saint Laurent. Hij ontwerpt er de Rive Gauche-collectie en assisteert de master himself bij de haute couturelijn. Terug in Brussel lanceert hij in 1999 onder eigen naam een prêt-à-porterlabel, met artistieke foto- en videopresentaties in Parijs. Als hij in maart 2001 op de officiële kalender staat, is niet alleen modegoeroe Suzy Menkes dolenthousiast: Knott wordt artistiek directeur van Krizia en ontwerpt kostuums voor de productie Lumière van Maurice Béjart. Daarna volgen tegenslagen: in januari 2002 beëindigt Krizia zijn contract, en ook zijn aanstelling als creatief directeur bij Louis Feraud vier maanden later is een kort leven beschoren. Feraud prijst zijn Parijse stijl, waarin stoffen en drapering een grote rol spelen, maar klaagt in april 2003 over de verkoopcijfers. Exit Knott dus, die nu zijn eigen label voortzet en sinds 2002 eindelijk aanknoopt met de Belgische markt. Knott en Laurent kunnen nu samen klagen over de luxe-industrie. In 2005 richt hij een suite van het Royal Windsor hotel in Brussel in. Vanaf 2007 is hij creatief directeur bij Cerruti. (WD) www.jeanpaulknott.com