In de videoboodschap die hij via Twitter en Facebook verspreidde, laat Gaultier wel weten dat hij nog niet uit de modewereld zal verdwijnen en dat zijn haute-couturelabel Gaultier Paris zal blijven doorgaan. 'Ik heb een nieuw concept waarover ik later meer zal zeggen', aldus het mode-icoon.

Gaultier trok in 2014 al de stekker uit zijn confectielijn - standaardkleding die in grote hoeveelheden wordt geproduceerd - om zich helemaal te concentreren op onder meer haute couture en parfums. Volgens hem waren de commerciële verplichtingen en het 'hectische ritme' van prêt-à-por­ter te verstikkend.

In de videoboodschap die hij via Twitter en Facebook verspreidde, laat Gaultier wel weten dat hij nog niet uit de modewereld zal verdwijnen en dat zijn haute-couturelabel Gaultier Paris zal blijven doorgaan. 'Ik heb een nieuw concept waarover ik later meer zal zeggen', aldus het mode-icoon. Gaultier trok in 2014 al de stekker uit zijn confectielijn - standaardkleding die in grote hoeveelheden wordt geproduceerd - om zich helemaal te concentreren op onder meer haute couture en parfums. Volgens hem waren de commerciële verplichtingen en het 'hectische ritme' van prêt-à-por­ter te verstikkend.