De Franse couturier Jean Paul Gaultier ontwerpt de jurk van de Zweedse gastvrouw Petra Mede voor het volgende Eurovisiesongfestival. Dat schrijft Women Wear Daily.


De jurken van de presentatrices zijn vaak speciale ontwerpen want ze staan de hele show in de kijker. Dit jaar is het de beurt aan Jean Paul Gaultier om de jurk van de presentatrice te ontwerpen. "Het initiatief kwam van het Zweeds architectuurmuseum dat een Gaultier tentoonstelling houdt in juni", vertelt de organisator van dit jaar Christer Björkman. "Ze contacteerden ons en vroegen of we wouden samenwerken, natuurlijk waren we erg blij."


Samen met de Zweedse actrice Petra Mede is Björkman al naar Gaultier's ontwerpstudio gegaan om enkele ideeën omtrent de kleur en het materiaal te bespreken. "Jean Paul Gaultier stond erg open voor onze ideeën en nam rekening met wat Petra mooi vond en waar ze zich goed in voelt voor zijn ontwerp", zegt Björkman.

Gaultier voor Eurosong


De flamboyante ontwerper is een grote fan van het liedjesfestival. Zo gaf hij al enkele keren commentaar voor Frankrijk en kleedde hij vorig jaar de Franse zangeres Aggun. In 2011 ontwierp hij de jurk van Dana International, de transseksuele zangeres uit Israël.

Eurovisiesong 2013


Vorig jaar won de Zweedse groep Loreen met hun lied 'Euphoria'. Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door in Malmö, Zweden. De halve finales zijn op 14 en 16 mei en de finale is op 18 mei. (AV)

De Franse couturier Jean Paul Gaultier ontwerpt de jurk van de Zweedse gastvrouw Petra Mede voor het volgende Eurovisiesongfestival. Dat schrijft Women Wear Daily. De jurken van de presentatrices zijn vaak speciale ontwerpen want ze staan de hele show in de kijker. Dit jaar is het de beurt aan Jean Paul Gaultier om de jurk van de presentatrice te ontwerpen. "Het initiatief kwam van het Zweeds architectuurmuseum dat een Gaultier tentoonstelling houdt in juni", vertelt de organisator van dit jaar Christer Björkman. "Ze contacteerden ons en vroegen of we wouden samenwerken, natuurlijk waren we erg blij." Samen met de Zweedse actrice Petra Mede is Björkman al naar Gaultier's ontwerpstudio gegaan om enkele ideeën omtrent de kleur en het materiaal te bespreken. "Jean Paul Gaultier stond erg open voor onze ideeën en nam rekening met wat Petra mooi vond en waar ze zich goed in voelt voor zijn ontwerp", zegt Björkman. Gaultier voor Eurosong De flamboyante ontwerper is een grote fan van het liedjesfestival. Zo gaf hij al enkele keren commentaar voor Frankrijk en kleedde hij vorig jaar de Franse zangeres Aggun. In 2011 ontwierp hij de jurk van Dana International, de transseksuele zangeres uit Israël. Eurovisiesong 2013 Vorig jaar won de Zweedse groep Loreen met hun lied 'Euphoria'. Het Eurovisiesongfestival gaat dit jaar door in Malmö, Zweden. De halve finales zijn op 14 en 16 mei en de finale is op 18 mei. (AV)