Jean Paul Gaultier praat in een interview met de Britse krant The Independent openhartig over drie van de meest besproken figuren in de modebusiness: Anna Wintour, John Galliano en Lady Gaga. Anna Wintour The Devil Wears Prada, de film die in 2006 uitkwam en waarin Meryl Streep de felgevreesde hoofdredactrice van een modemagazine vertolkt (een serieuze knipoog naar US Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour), vond Gaultier maar niks. "Anna Wintour is veel monsterlijker dan hoe ze werd afgebeeld in de prent". Op de vraag of Wintour een positieve figuur is, antwoordt Gaultier: "Ze is een figuur".

Lady Gaga

Over Lady Gaga is de 59-jarige ontwerper merkbaar enthousiaster. Hij is vooral verzot op haar outrageousness: "In een tijdperk dat mode steeds politiek correcter en kleinburgerlijk is, belichaamt zij de herinnering aan een minder geremde periode".

John Galliano

"Ik ken John een beetje en wat hij doet voor zijn werk bewijst dat hij geen racist is", stelt Gaultier, verwijzend naar het terrasincident begin dit jaar. "Het hele gebeuren was wellicht ook te wijten aan stress. Stress voor het belang van de collectie." Volgens Gaultier werd Galliano in het nauw gedreven en probeerde hij zich daarom te verdedigen: "Op de video is duidelijk te zien hoe iemand hem aan het plagen is."

"John is ongelooflijk getalenteerd en heeft veel prachtige dingen gedaan voor Dior. Ik vind het dan ook ontzettend triest dat hij bovendien nog eens zijn eigen label is verloren. Dat is gewoon fout." Gaultier voegt eraan toe dat hij "houdt" van Galliano's werk en dat hij hoopt dat de Britse ontwerper terug de kans zal krijgen om "prachtige kleren te maken die zo veel mensen hebben gecharmeerd". (VF)

Het volledige interview lees je hier

Jean Paul Gaultier praat in een interview met de Britse krant The Independent openhartig over drie van de meest besproken figuren in de modebusiness: Anna Wintour, John Galliano en Lady Gaga. Anna Wintour The Devil Wears Prada, de film die in 2006 uitkwam en waarin Meryl Streep de felgevreesde hoofdredactrice van een modemagazine vertolkt (een serieuze knipoog naar US Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour), vond Gaultier maar niks. "Anna Wintour is veel monsterlijker dan hoe ze werd afgebeeld in de prent". Op de vraag of Wintour een positieve figuur is, antwoordt Gaultier: "Ze is een figuur". Lady Gaga Over Lady Gaga is de 59-jarige ontwerper merkbaar enthousiaster. Hij is vooral verzot op haar outrageousness: "In een tijdperk dat mode steeds politiek correcter en kleinburgerlijk is, belichaamt zij de herinnering aan een minder geremde periode". John Galliano "Ik ken John een beetje en wat hij doet voor zijn werk bewijst dat hij geen racist is", stelt Gaultier, verwijzend naar het terrasincident begin dit jaar. "Het hele gebeuren was wellicht ook te wijten aan stress. Stress voor het belang van de collectie." Volgens Gaultier werd Galliano in het nauw gedreven en probeerde hij zich daarom te verdedigen: "Op de video is duidelijk te zien hoe iemand hem aan het plagen is." "John is ongelooflijk getalenteerd en heeft veel prachtige dingen gedaan voor Dior. Ik vind het dan ook ontzettend triest dat hij bovendien nog eens zijn eigen label is verloren. Dat is gewoon fout." Gaultier voegt eraan toe dat hij "houdt" van Galliano's werk en dat hij hoopt dat de Britse ontwerper terug de kans zal krijgen om "prachtige kleren te maken die zo veel mensen hebben gecharmeerd". (VF) Het volledige interview lees je hier