Markies Jean-Charles de Castelbajac (57) werd geboren in Casablanca, Marokko. Halfweg de jaren vijftig verhuisde de familie naar Frankrijk. In 1968 begon hij kleren te ontwerpen voor zijn moeder, die in Parijs een eigen confectiefabriekje had. Al gauw produceerde hij zijn eigen collectie Co & Ko. Niet veel later ontwierp hij verschillende lijnen voor de Parijse fabrikant Pierre D'Alby.
In 1975 gooide hij hoge ogen in zijn zaak aan de Marché St. Honoré: zijn eerste collectie was geknipt uit dweilen en vaatdoeken! Later gebruikte hij zeildoek en vaak erg dikke (of dik aandoende) stoffen. Geliefd waren de geruite mantels met franjes die leken alsof ze gemaakt waren uit plaids.

De mode van Castelbajac is vrolijk, kleurig en geestig. Hij bedrukt graag kleren met logo's, boodschappen of tekeningen. Castelbajac is vooral bekend om zijn met de hand beschilderde jurken. In de jaren '80 werkte hij met Pop Art-thema's, zoals het Soepblik van Andy Warhol, dat hij als print liet afdrukken op een cilinderjurk in 1984. Ook Paco Rabanne en Pierre Cardin inspireerden hem en hij ontwierp verschillende Space Age-collecties. Zelfs de Rolling Stones waren klant bij Castelbajac. Naast de collecties onder zijn eigen naam, tekende hij ook voor Sportmax, de sportieve lijn van Max Mara.

Halfweg de jaren '90 ging hij ontwerpen voor André Courrèges.
Nadat hij liturgische kledij voor het aartsbisdom Parijs ontworpen had, mocht hij in 1997 ook de kazuifels voor de paus en de hoge clerus van het Vaticaan tekenen. Recent maakte hij nog ontwerpen voor het postorderbedrijf Trois Suisses. (GT)

www.jc-de-castelbajac.com

Markies Jean-Charles de Castelbajac (57) werd geboren in Casablanca, Marokko. Halfweg de jaren vijftig verhuisde de familie naar Frankrijk. In 1968 begon hij kleren te ontwerpen voor zijn moeder, die in Parijs een eigen confectiefabriekje had. Al gauw produceerde hij zijn eigen collectie Co & Ko. Niet veel later ontwierp hij verschillende lijnen voor de Parijse fabrikant Pierre D'Alby. In 1975 gooide hij hoge ogen in zijn zaak aan de Marché St. Honoré: zijn eerste collectie was geknipt uit dweilen en vaatdoeken! Later gebruikte hij zeildoek en vaak erg dikke (of dik aandoende) stoffen. Geliefd waren de geruite mantels met franjes die leken alsof ze gemaakt waren uit plaids.De mode van Castelbajac is vrolijk, kleurig en geestig. Hij bedrukt graag kleren met logo's, boodschappen of tekeningen. Castelbajac is vooral bekend om zijn met de hand beschilderde jurken. In de jaren '80 werkte hij met Pop Art-thema's, zoals het Soepblik van Andy Warhol, dat hij als print liet afdrukken op een cilinderjurk in 1984. Ook Paco Rabanne en Pierre Cardin inspireerden hem en hij ontwierp verschillende Space Age-collecties. Zelfs de Rolling Stones waren klant bij Castelbajac. Naast de collecties onder zijn eigen naam, tekende hij ook voor Sportmax, de sportieve lijn van Max Mara.Halfweg de jaren '90 ging hij ontwerpen voor André Courrèges. Nadat hij liturgische kledij voor het aartsbisdom Parijs ontworpen had, mocht hij in 1997 ook de kazuifels voor de paus en de hoge clerus van het Vaticaan tekenen. Recent maakte hij nog ontwerpen voor het postorderbedrijf Trois Suisses. (GT) www.jc-de-castelbajac.com