Pauline van Dongen houdt van innovatieve mode. Ze probeert een interessante mix te maken van fashion en technologie. Onder de titel van 'wearable solar'-kleding wil ze volgend jaar bijvoorbeeld een parka op de markt brengen die met een zonnepaneeltje onder meer je mobieltje volledig oplaadt in twee uur.

De zonnecellen worden aan de zijkant van de parka bevestigd en voorzien je van energie., Solar Parka
De zonnecellen worden aan de zijkant van de parka bevestigd en voorzien je van energie. © Solar Parka

Samen met de Waddenvereniging en Blue LOOP Originals ontwikkelde Pauline de Solar Parka. 'Aangezien zonnecellen niet langer enkel te gebruiken zijn in grote tabletten, maar nu ook verwerkt worden in dunne folies, geeft dit nieuwe mogelijkheden voor de mode-industrie', vertelt Van Dongen op de website van de Waddenvereniging.

Bovendien is niet enkel het kleine zonnepaneel duurzaam, maar de wind- en waterdichte parka wordt ook vervaardigd uit gerecycleerde denimgaren. Het is enkel nog raden naar de prijs van de parka. 'De grootste uitdaging is om de kledingstukken naar de markt te brengen. Het produceerbaar maken en tegelijkertijd de kostprijs in de gaten houden, zodat het niet te duur wordt. Hoe meer we er kunnen maken, hoe beter we de prijs kunnen drukken', klinkt het bij Pauline in een interview met RTL Z. (AB)

Pauline van Dongen houdt van innovatieve mode. Ze probeert een interessante mix te maken van fashion en technologie. Onder de titel van 'wearable solar'-kleding wil ze volgend jaar bijvoorbeeld een parka op de markt brengen die met een zonnepaneeltje onder meer je mobieltje volledig oplaadt in twee uur.Samen met de Waddenvereniging en Blue LOOP Originals ontwikkelde Pauline de Solar Parka. 'Aangezien zonnecellen niet langer enkel te gebruiken zijn in grote tabletten, maar nu ook verwerkt worden in dunne folies, geeft dit nieuwe mogelijkheden voor de mode-industrie', vertelt Van Dongen op de website van de Waddenvereniging. Bovendien is niet enkel het kleine zonnepaneel duurzaam, maar de wind- en waterdichte parka wordt ook vervaardigd uit gerecycleerde denimgaren. Het is enkel nog raden naar de prijs van de parka. 'De grootste uitdaging is om de kledingstukken naar de markt te brengen. Het produceerbaar maken en tegelijkertijd de kostprijs in de gaten houden, zodat het niet te duur wordt. Hoe meer we er kunnen maken, hoe beter we de prijs kunnen drukken', klinkt het bij Pauline in een interview met RTL Z. (AB)