Woolmark heeft de namen gepubliceerd van de genomineerden voor hun internationale modeprijs. In februari 2013 won Christian Wijnants de prestigieuze prijs tijdens de London Fashion Week en ook deze keer mag er een Belg meedingen.

De Woolmark Prize is een belangrijke modeprijs die het startpunt betekent van een internationale modecarrière voor veel ontwerpers. Bij de Europese genomineerden van 2014 zitten de Belg Jan-Jan van Essche en de Nederlander Matthijs van Bergen. Jan-Jan Van Essche studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen in 2003 en won verschillende prijzen waaronder de Dries Van Noten award voor zijn afstudeercollectie. In 2010 bracht hij zijn eerste mannencollectie uit. Bovendien is hij ook een van de oprichters van het Antwerpse ontwerpersplatform Atelier Solarshop.

Bekende naam
Ontwerper Wes Gordon zit bij de Amerikaanse genomineerden en draait al een tijdje mee in de modewereld. Gordon liep stage bij Oscar de la Renta en Tom Ford en begon zijn eigen label in 2009. Hij toont zijn collecties al enkele jaren tijdens de Fashion Week en in 2011 droeg Michelle Obama een jasje van hem tijdens de Nickelodeon Kids Choice Awards. De jury selecteerde 49 deelnemers uit Europa, Azië, Australië, India, Amerika en het Midden Oosten. De Europese genomineerden zijn geselecteerd door o.a. het Flanders Fashion Institute, de British Fashion Council, de Italiaanse Vogue en de Franse Vogue.

Outfit van Merinowol
De genomineerden moeten een capsulecollectie maken van Merino wol en ze moeten zes schetsen en één complete outfit voorleggen aan de regionale jury voor ze naar de finale gaan. Wie de regionale jury wint mag zijn collectie verder uitwerken. De jury van de grote finale bestaat uit klinkende namen zoals Alber Elbas van Lanvin, Narciso Rodriguez en Giles Deacon. De winnaar krijgt 10.000 Australische dollar en de winnende ontwerpen worden verkocht door verschillende warenhuizen zoals Harvey Nichols in Londen.

Springplank
In 1954 wonnen zowel de 19-jarige Yves Saint Laurent als de 21-jarige Karl Lagerfeld de allereerste Woolmark Prize. In 1989 won Giorgio Armani met zijn mannencollectie en in 1991 was het de beurt aan het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabanna. De Europese regionale finales gaan door op 25 juni en de winnaars daarvan mogen naar de finale in Milaan waar de prijs wordt uitgereikt tijdens de Fashion Week van 2014. (AV)

Woolmark heeft de namen gepubliceerd van de genomineerden voor hun internationale modeprijs. In februari 2013 won Christian Wijnants de prestigieuze prijs tijdens de London Fashion Week en ook deze keer mag er een Belg meedingen.De Woolmark Prize is een belangrijke modeprijs die het startpunt betekent van een internationale modecarrière voor veel ontwerpers. Bij de Europese genomineerden van 2014 zitten de Belg Jan-Jan van Essche en de Nederlander Matthijs van Bergen. Jan-Jan Van Essche studeerde af aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen in 2003 en won verschillende prijzen waaronder de Dries Van Noten award voor zijn afstudeercollectie. In 2010 bracht hij zijn eerste mannencollectie uit. Bovendien is hij ook een van de oprichters van het Antwerpse ontwerpersplatform Atelier Solarshop. Bekende naam Ontwerper Wes Gordon zit bij de Amerikaanse genomineerden en draait al een tijdje mee in de modewereld. Gordon liep stage bij Oscar de la Renta en Tom Ford en begon zijn eigen label in 2009. Hij toont zijn collecties al enkele jaren tijdens de Fashion Week en in 2011 droeg Michelle Obama een jasje van hem tijdens de Nickelodeon Kids Choice Awards. De jury selecteerde 49 deelnemers uit Europa, Azië, Australië, India, Amerika en het Midden Oosten. De Europese genomineerden zijn geselecteerd door o.a. het Flanders Fashion Institute, de British Fashion Council, de Italiaanse Vogue en de Franse Vogue. Outfit van Merinowol De genomineerden moeten een capsulecollectie maken van Merino wol en ze moeten zes schetsen en één complete outfit voorleggen aan de regionale jury voor ze naar de finale gaan. Wie de regionale jury wint mag zijn collectie verder uitwerken. De jury van de grote finale bestaat uit klinkende namen zoals Alber Elbas van Lanvin, Narciso Rodriguez en Giles Deacon. De winnaar krijgt 10.000 Australische dollar en de winnende ontwerpen worden verkocht door verschillende warenhuizen zoals Harvey Nichols in Londen. Springplank In 1954 wonnen zowel de 19-jarige Yves Saint Laurent als de 21-jarige Karl Lagerfeld de allereerste Woolmark Prize. In 1989 won Giorgio Armani met zijn mannencollectie en in 1991 was het de beurt aan het Italiaanse ontwerpersduo Dolce & Gabanna. De Europese regionale finales gaan door op 25 juni en de winnaars daarvan mogen naar de finale in Milaan waar de prijs wordt uitgereikt tijdens de Fashion Week van 2014. (AV)