Zijn naam is Ford, Tom Ford. En net zoals de enigmatische geheim agent 007 cultiveert hij het mysterie en onverslijtbare imago van verleider. Dat de Amerikaanse ontwerper een contract sluit om het heroïsche icoon te kleden, hoeft dan ook niet te verbazen.

Bond-incarnatie Daniel Craig heeft bovendien nooit zijn persoonlijke voorkeur voor de maatpakken van Tom Ford onder stoelen of banken gestoken. Hij wou ze dan ook absoluut dragen in het nieuw Bond-opus Quantum of Solace,geregisseerd door Marc Forster, al vond hij het ook een beetje zonde. "Het is eigenlijk misdadig", biechtte hij op aan de Britse editie van Vogue, nadat hij er al meer dan veertig had stukgemaakt tijdens zijn Bond-avonturen. "Want de pakken zijn prachtig".

Om 007 een nieuwe look te geven werkte Tom Ford nauw samen met Louise Frogley, de kostuumverantwoordelijke voor de film. Hij leverde pakken, smokings, hemden, truien, dassen en zonnebrillen.

"Ik kon mij eigenlijk niets mooiers wensen dan Daniel Craig in de nieuwe James Bond te mogen kleden", aldus Tom Ford. "Het was een eer. Geen enkele man reikt tot aan de enkels van James Bond."

De deal geeft in elk geval extra visibiliteit aan de ex-Gucci-directeur, die na zijn eerste boetiek in New York, in juni een winkel in Milaan geopend heeft. Hij hoopt over tien jaar over een honderdtal verkooppunten te beschikken. Voor Tom, net als voor James, geldt immers: The World is not enough.

Isabelle Willot/vertaling Ann Heylens.

Zijn naam is Ford, Tom Ford. En net zoals de enigmatische geheim agent 007 cultiveert hij het mysterie en onverslijtbare imago van verleider. Dat de Amerikaanse ontwerper een contract sluit om het heroïsche icoon te kleden, hoeft dan ook niet te verbazen. Bond-incarnatie Daniel Craig heeft bovendien nooit zijn persoonlijke voorkeur voor de maatpakken van Tom Ford onder stoelen of banken gestoken. Hij wou ze dan ook absoluut dragen in het nieuw Bond-opus Quantum of Solace,geregisseerd door Marc Forster, al vond hij het ook een beetje zonde. "Het is eigenlijk misdadig", biechtte hij op aan de Britse editie van Vogue, nadat hij er al meer dan veertig had stukgemaakt tijdens zijn Bond-avonturen. "Want de pakken zijn prachtig". Om 007 een nieuwe look te geven werkte Tom Ford nauw samen met Louise Frogley, de kostuumverantwoordelijke voor de film. Hij leverde pakken, smokings, hemden, truien, dassen en zonnebrillen. "Ik kon mij eigenlijk niets mooiers wensen dan Daniel Craig in de nieuwe James Bond te mogen kleden", aldus Tom Ford. "Het was een eer. Geen enkele man reikt tot aan de enkels van James Bond." De deal geeft in elk geval extra visibiliteit aan de ex-Gucci-directeur, die na zijn eerste boetiek in New York, in juni een winkel in Milaan geopend heeft. Hij hoopt over tien jaar over een honderdtal verkooppunten te beschikken. Voor Tom, net als voor James, geldt immers: The World is not enough. Isabelle Willot/vertaling Ann Heylens.